Hlavní obsah

Zaměstnejte svého známého - a přilepšete si

Právo, kil

Přestože firmy v České republice nabízejí aktuálně zhruba 97 tisíc volných pracovních pozic, cesta ke kvalitnímu kandidátovi je někdy zdlouhavá. Situaci se už několik měsíců snaží řešit kariérní internetový portál Wanted-In, který sází na princip osobního doporučení kandidáta firmě třetí stranou.

Foto: Profimedia.cz

Cesta ke kvalitnímu kandidátovi je někdy zdlouhavá.

Článek

V praxi to funguje následujícím způsobem: Firma umístí na portál detailní poptávku po konkrétním zaměstnanci a v rámci inzerátu uveřejní taktéž i odměnu, kterou má možnost získat doporučující/zprostředkovatel, jenž ideálního kandidáta doporučí. V případě, že společnost doporučeného uchazeče zaměstná, zprostředkovateli je vyplacena stanovená odměna, která se v závislosti na konkrétní pozici pohybuje v řádech tisíců korun.

Ochrana citlivých dat je zajištěna

Ochrana osobních údajů je zajištěna v souladu se zákonem tím, že doporučující nejprve zašle svůj návrh danému kandidátovi a ten se poté sám rozhodne, zda bude reagovat a poskytne své údaje zaměstnavateli. „Systém vychází z osvědčeného principu interního doporučení kandidátů zaměstnanci za odměnu, který je převeden do jednoduché online platformy pro využití širokou veřejností,“ komentuje nový zdroj uchazečů Adéla Hloušková, jednatelka společnosti Wanted-In Agency, jež pracovní portál provozuje.

O projekt je zájem

Portál byl uveden do provozu zhruba před devíti měsíci, během nichž jeho služeb využily například společnosti Alza.cz, Hotel Barceló, Elit CZ, Auto Kelly a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám