Hlavní obsah

Stáže pomohou při hledání práce

Novinky, kil

S nezaměstnaností se v současné době potýká více než půl miliónu Čechů. Variant, jak si zlepšit své postavení na trhu práce, se nabízí hned několik. Jednou z nich je vlastní rozvoj v podobě vzdělávání na odborné stáži.

Foto: Archiv Fond dalšího vzdělávání

Foto ze setkání stážistů, kteří se zapojili do projektu Stáže ve firmách a díky tomu získali zaměstnání.

Článek

Nezaměstnaným se může stát každý. O práci dnes přijde ostřílený odborník v oboru, bez práce mohou být absolventi bez praxe či osoby, které se vracejí na pracovní trh, např. po rodičovské dovolené.

Nezaměstnanost psychicky ubíjí

Zůstat doma a nechodit do práce je většinou velmi náročné – jak finančně, tak i psychicky. Nezaměstnaný člověk je svým způsobem společensky izolován, navíc mu kvůli odmítavým reakcím od potenciálních zaměstnavatelů rapidně klesá sebevědomí.

Lepší variantou než vysedávat doma a čekat na zázrak nabízí projekt Stáže ve firmách, který zajistil získání žádané praxe již 4000 lidem z celé republiky.

Zjistí, kam se posunul jejich obor

Díky projektu, který realizuje Fond dalšího vzdělávání, mají například absolventi příležitost ověřit si své znalosti a dovednosti v praxi, čímž se stanou pro budoucí zaměstnavatele mnohem atraktivnější. Pro nezaměstnané, eventuálně osoby, které se na trh práce vracejí po určité pauze, je pak stáž navíc užitečným prostředkem ke zjištění, jak se za dobu, kdy byli bez stálého místa, situace v jejich oboru změnila.

V současné době dochází v rámci projektu na stáž do firem více než 1207 stážistů po celé republice, od začátku projektu již bylo zahájeno 3898 stáží u téměř 1450 poskytovatelů a zájemců stále přibývá.

Zájem roste

„Díky této formě vzdělávání již téměř 2500 stážistů úspěšně získalo praxi a odneslo si certifikát dokládající jejich dovednosti,“ říká Kateřina Šímová, hlavní manažerka projektu. Návštěvníci stránek www.stazevefirmach.cz si mohou vybírat z nabídky více než 129 šablon stáží, například v oborech cukrář, pekař, kadeřník, kosmetička, masér, architekt, stavební inženýr, učitel SŠ aj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám