Hlavní obsah

Nezaměstnaní v Benešově najdou uplatnění v elektrotechnice

Novinky, kil

Benešov bude mít díky nové odborné učebně v Integrované střední škole technické dostatek kvalifikovaných elektrotechniků. Moderní učebna slaboproudých domovních a průmyslových instalací a diagnostiky poslouží nejen k výuce místních studentů, ale také k rekvalifikačním kurzům pro nezaměstnané.

Foto: Profimedia.cz

Učebna doplní teoretické i praktické vyučování v odborných předmětech

Článek

Posluchárnu, na jejíž vybavení přispěla Nadace ČEZ částkou 200 tisíc korun, využijí také elektrofirmy z okolí při školení svých zaměstnanců.

Nejmodernější vybavení

Studenti a účastníci školicích kurzů budou pracovat s nejmodernějšími elektrotechnickými komponenty a prvky a vzdělají se v měření a diagnostikování jejich vlastností. V oboru současných domovních a průmyslových slaboproudých instalací se naučí sestavovat a programovat složitá zapojení a celky.

„Učebna vhodně doplní teoretické i praktické vyučování v odborných předmětech a významně přispěje k pochopení zdánlivě složité problematiky,“ uvádí Jana Fialová, ředitelka ISŠT Benešov.

Zájem o učebnu mají firmy i Úřad práce

V učebně přibyly také měřicí a diagnostické přístroje a počítače pro nastavování, programování a simulaci praktických učebních úloh. Žáci od nižších až po nejvyšší ročníky budou od ledna sestavovat praktická funkční zapojení, měřit, diagnostikovat a také vyhledávat poruchy.

„Význam posluchárny pro budoucí praxi našich studentů je zřejmý. Zájem okolních firem, aby ji mohly využívat pro své zaměstnance a rekvalifikanty, je toho důkazem,“ doplňuje Jana Fialová.

Grantové řízení Oranžová učebna vyhlásila Nadace ČEZ poprvé v roce 2010, do dnešního dne podpořila 53 Oranžových učeben po celé České republice. Jejich cílem je zkvalitňovat výuku technických a přírodovědných předmětů na základních, středních a vyšších odborných školách.

„Vedle kvalitnější výuky chceme studentům poskytnout také přípravu na jejich budoucí pracovní uplatnění. Každý zaměstnavatel dnes žádá praxi a tak není nic jednoduššího, než na ní začít pracovat už při studiu,“ říká Ondřej Šuch, manažer Nadace ČEZ.

Reklama

Výběr článků

Načítám