Hlavní obsah

Mladoboleslavská Škodovka byla oceněna za podporu zdraví

Novinky, kil

Společnost Škoda Auto obdržela v uplynulých dnech titul Podnik podporující zdraví 2015. Nejvyšší možné ocenění, které je platné po následující tři roky, firma získala za služby poskytované svým zaměstnancům.

Foto: archiv Škoda Auto

Ocenění převzali MUDr. Jana Parmová, Koordinátorka pracovně-lékařských služeb, a Jiří Prokop, vedoucí zdravotních služeb ve Škoda Auto.

Článek

Auditorský tým složený ze zástupců Ministerstva zdravotnictví ČR, Státního zdravotního ústavu a Krajské hygienické stanice v Mladé Boleslavi provedl v červnu 2015 ve Škodovce audit preventivních zdravotních služeb, které jsou zaměstnancům poskytovány nad rámec zákonných požadavků. V celkovém hodnocení splnila firma požadavky auditu na 96,5 %, za což jí náleží titul Podnik podporující zdraví III. stupně, tj. nejvyšší možné ocenění.

Auditoři hodnotili především rozsah, kvalitu a dostupnost zdravotních služeb, nabídku preventivních programů, a jejich čerpání zaměstnanci. Předmětem zájmu byla i pracoviště, která jsou určena pro zaměstnance se změněnou pracovní způsobilostí.

Závazek do budoucna

„Toto ocenění je nejen uznáním širokého spektra zdravotních služeb, které zaměstnancům nabízíme, ale především se jedná o závazek do budoucna. Musíme neustále rozvíjet hygienu práce a ergonomii, tak, aby preventivní programy dynamicky reagovaly na měnící se potřeby našich zaměstnanců. Tím se zvýší nejen jejich individuální spokojenost, ale naše úsilí rovněž přispěje k vyšší výkonnosti společnosti Škoda Auto,“ uvedl Jiří Prokop, vedoucí zdravotních služeb ve společnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám