Hlavní obsah

Kancelářská práce škodí lidskému zdraví, tvrdí italská studie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Podle studie milánské obchodní komory kancelářská práce škodí lidskému zdraví. Z výsledků totiž vyplývá, že 390 000 Miláňanů trpí fyzickými zdravotními problémy, které souvisejí s dobou strávenou kancelářskou prací.

Foto: Archiv firmy Office Pro, Právo

Bolestí zad a hlavy trpí v kanceláři víc žen než mužů.

Článek

Potíže prý nevyvolává stres, nýbrž technika používaná v úřadech. Podle studie tráví úředníci v průměru denně pět hodin a deset minut před počítačovou obrazovkou nebo s mobilním telefonem v ruce. To vyvolává oční problémy, bolesti zad, rukou, prstů, hlavy a má to také negativní vliv na sluch.

Ze 390 000 osob, které tyto potíže uvedly, a přitom pracovaly v kancelářích, označilo 140 000 své potíže za "vážné a trvalé". Co se týká bolestí zad a hlavy, vyvolává je kancelářské prostředí víc u žen než u mužů.

Reklama

Související témata:

Související články

Každý druhý zažil lásku či sex na pracovišti

Milostné vztahy na pracovišti nejsou žádnou vzácností. Podle statistik dokonce každá pátá láska a každé třetí manželství začalo právě v zaměstnání. Vždyť, kde...

Výběr článků

Načítám