Hlavní obsah

Fond dalšího vzdělávání pomohl tisícům lidí

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomoc potřebným, kteří nemohou dlouhodobě najít práci nebo se po delším čase vracejí na pracovní trh, ale také studentům bez praxe, kteří se ucházejí o své první zaměstnání, je hlavní náplní činnosti Fondu dalšího vzdělávání (FDV), příspěvkové organizace MPSV.

Foto: Profimedia.cz

Kurzy FDV prošlo přes čtyřicet tisíc lidí.

Článek

Nejznámějšími projekty Fondu dalšího vzdělávání jsou Stáže ve firmách a Stáže pro mladé. Nejsou to však jediné projekty s podobným obsahem. S řešením v podobě komunitního rozvoje přišel i projekt Pracovní návyky, který ve vybraných lokalitách ČR pomohl k vytvoření nových pracovních míst. Rovněž projektem SEKO a jeho kurzy finanční gramotnosti prošly tisíce osob napříč celou republikou. Další významnou skupinou ohroženou na trhu práce jsou lidé s handicapem, jimž se věnoval projekt Vzdělávání OZP.

Vzděláním prošlo přes čtyřicet tisíc lidí

Uvedené projekty byly spolufinancovány z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost či Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a ze státního rozpočtu ČR. Zapojilo se do nich přes čtyřicet tisíc obyvatel ČR s hlavním cílem – zvýšit své uplatnění na pracovním trhu. I když většina zmíněných projektů už byla ukončena nebo právě v těchto dnech končí, na půdě Fondu dalšího vzdělávání některé z nich naleznou své pokračování (stáže, zvyšování socioekonomických kompetencí) a ve fázi příprav je řada dalších.

Pomoc těm, kdo mají problém získat práci

„Jsme fondem, v němž se sdružují informace, znalosti a odborníci na další vzdělávání. Pomáháme těm, kteří z nejrůznějších důvodů mají problém získat či udržet si práci, ale řada našich aktivit je rovněž zaměřena na odborné výstupy, které slouží i jako podklady pro další práci MPSV,“ říká k činnosti fondu jeho ředitel Miroslav Procházka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám