Hlavní obsah

Detaily pro business i sílu osobnosti muže

Novinky, Filip Žilka, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doplňky vzhledu lze u mužů sice považovat za nepodstatnou poslední tečku, ale nepodceňujte je: dokážou totiž významně přispět k osobitému image vaší osobnosti. Mají vysokou vypovídací schopnost. Mobily trylkující populární znělky, hodinky se zářivými plastovými pásky, odřené diplomatické kufříky, zlaté medailónky na krku - to vše prozradí, co se ukrývá v nitru. Berte doplňky vážně a vždy posuďte, jaký dojem vzbuzují. Chcete přece, aby celkovému vzhledu přidaly, nikoliv naopak!

Článek

Prsteny a zdobné záležitosti

Nepsaný zákon říká, že v této oblasti u mužů platí: méně znamená více. Ono to "méně" je totiž vkusnější. Samozřejmě, že náušnice, které ultrakonzervativní pracoviště přísně zakazují, se v uměleckých kruzích cítí jako doma. Obecně přijatelným šperkem je zajímavý prsten (vedle snubního prstenu), ale daleko větší moc mají manžetové knoflíčky, které skutečně svědčí o vysokém stupni vytříbenosti.

Manžetové knoflíčky totiž stejně jako kravata umožní muži ve formálním obleku vyjádřit svou osobnost. U barevných knoflíčků dbejte na to, aby odstínem dokonale ladily s kravatou. Hladké stříbrné a zlaté knoflíčky přizpůsobte kovovému plášti/náramku hodinek. 

Hodinky

V minulosti se hodinky řadily k cennostem. Muži si pořídili jedny na celý život, a ty se pak dědily z generace na generaci. Nové technologie však srazily cenu hodinek na dostupnou míru, což umožňuje vlastnit několikery na obměnu. Zejména mužům s mnohotvárným životním stylem se "hodinková kolekce" přímo doporučuje.

Pro profesionální účely nejlíp poslouží klasické (nikoli digitální!) hodinky doplněné páskem z hladké kůže, napodobeniny krokodýlí kůže nebo kovovým, matným náramkem. Masivní sportovní nebo plastové varianty vyhraďte volnému času. Hodinky s plášti vykládanými drahokamy patří mezi klenoty, a proto je noste večer do společnosti. 

Mobily

Mobilní telefony se staly běžným doplňkem a jejich panely nyní hýří všemi barvami. V pracovní sféře se přidržte diskrétních tmavších vzorů. Rovněž zvolte příjemný vyzváněcí signál - neexistuje nic protivnějšího než "rolničky-rolničky" ve vysoké tónině. 

Odpovědnost byznysmena

Elegantní páni podnikatelé - s ošuntělým kufříkem, trhacím blokem a propisovačkou šmahem sklouznete na nižší společenskou úroveň.

Pokud tolik dbáte na to, aby značka vašeho auta odpovídala vašemu statutu, investujete také do kvalitního plnícího pera, kožené aktovky (kufříky se zámky na kód jsou definitivně passé!), laptopu nebo kožené psací mapy vybavené notebookem či kalkulačkou. Na služební cesty jsou přípustné modely přes rameno a módní kožené batůžky - tolik oblíbené zejména v kreativní sféře.

Reklama

Související články

Nepostradatelné drobnosti pravého obchodníka

V protřelém obchodním světe se často orientujeme dle těch nejmenších indícií, které nám prozradí, zda mluvíme s člověkem, který hraje amatérsky nebo...

Muž si nesmí nechat vousy přerůst přes hlavu

Je až zarážející jakým majoritním způsobem se u mužů podílí úprava vousů na jejich dobrém zařazení a upraveném vzhledu. Je to téměř symbol duševního zdraví....

Výběr článků

Načítám