Hlavní obsah

České firmy mohou navazovat kontakty v Silicon Valley. Díky CzechInvestu zdarma

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Technologický akcelerátor agentury CzechInvest CzechAccelerator pomohl za půlrok svého působení v Kalifornii čtyřem českým start-upům k rozjezdu nové éry jejich podnikání. Nejnověji firmám Cognitive Security a E&S Software, které se z tříměsíčního pobytu v podnikatelském inkubátoru v Silicon Valley vrátily teprve před pár dny.

Článek

Své zkušenosti a rozjednané obchody mohli jejich šéfové minulý týden představit řediteli sekce EU, výzkumu a vývoje ministerstva průmyslu a obchodu Petru Očkovi a generálnímu řediteli CzechInvestu Miroslavu Křížkovi.

„Program CzechAccelerator je vynikajícím příkladem toho, jak může moderní stát pomáhat svým podnikatelům. Dobré nápady díky němu dostávají prostor, aby se mohly dál přirozeně rozvíjet, současně jim program pomáhá proniknout na severoamerický trh, který patří k těm nejkonkurenčnějším. Jsme relativně malá a otevřená ekonomika silně zaměřená na export. Abychom zajistili i budoucí konkurenceschopnost, je potřeba vybudovat znalostní ekonomiku založenou na inovacích. Cesta k ní vede právě přes podporu kreativních technologických firem,“ říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

Od otevření kanceláře v Silicon Valley uplynul teprve rok

„Je to teprve rok od chvíle, kdy CzechInvest otevíral svoje zahraniční zastoupení v  Silicon Valley a upozorňoval, že právě tato kancelář bude úplně jiná,“ připomíná generální ředitel CzechInvestu Miroslav Křížek.

„Prostory v jednom z nejznámějších podnikatelských inkubátorů na světě jsme pronajímali s myšlenkou, že si je nechceme nechat jenom pro sebe. Naopak, doufali jsme, že se nám podaří rozběhnout program, který umožní nadějným českým firmám teleportovat se z České republiky do Křemíkového údolí, a po dobu tří měsíců tam vytvářet cenné kontakty a dojednávat obchody. BoldBrick, Imagemetry, Cognitive Security a E Software – firmy, které využily příležitosti nabízené CzechInvestem, jsou důkazem, že se nám ten program podařilo nastavit správně,“ vysvětluje Křížek.

Pronájem kanceláře i kontakty získají firmy zdarma

CzechAccelerator pomáhá nadějným českým firmám především z oblasti informačních a komunikačních technologií, biotechnologií a čistých technologií, které chtějí najít zahraničního partnera pro své podnikání, ať už ve formě vstupu cizího kapitálu nebo v podobě navázání spolupráce. V rámci programu získají úspěšní zájemci bezplatný pronájem kancelářských prostor a služeb, především však snadný přístup k potenciálním strategickým partnerům, ke špičkovým poradcům nebo taky možnost účastnit se pravidelných networkingových akcí s investory a dalšími lidmi, kteří mohou pomoci akcelerovat jejich podnikání.

CzechAccelerator je součástí podnikatelského inkubátoru Plug and Play Tech Center v kalifornském Sunnyvale, kde sídlí přes 250 start-up firem zejména z oblasti internetu, mobilních i bezdrátových technologií a sociálních sítí. Právě v Sunnyvale nebo jeho nejbližším okolí mají svá sídla nebo klíčová vývojová centra nejvýznamnější IT firmy světa jako Google, Sun Microsystems nebo Microsoft.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám