Hlavní obsah

V dubnu proběhne speciální veletrh práce pro mladé z dětských domovů

Novinky,

Nezisková organizace Nadání a dovednosti přichází s novinkou pro mladé lidi z dětských domovů. Chystá pro ně veletrh pracovních příležitostí. Jednodenní akce proběhne v sobotu 21. dubna v Orea Hotelu Pyramida v Praze za podpory společností LMC, Femat Radotín a Orea Hotels. Záštitu nad veletrhem převzalo ministerstvo školství. Dětem z domovů se představí čtyřicítka vystavovatelů.

Foto: Nadání a dovednosti o.p.s.

Seminář jednoho ze vzdělávacích programů neziskové organizace. Ilustrační foto

Článek

Na veletrh přijede na 150 mladých lidí z dětských domovů z celé ČR, pro které je získání práce a zajištění stálého příjmu klíčovým předpokladem pro bezproblémový start a začlenění se do života.

„Naší snahou je seznámit mladé lidi s potenciálními zaměstnavateli. Ukázat jim možnosti, které pro ně na trhu práce jsou. Zprostředkovat jim práci, ale také je konfrontovat s požadavky, které jednotliví zaměstnavatelé na uchazeče mají, aby nebyli zaskočení, až přijde ta chvíle, kdy musí z domova odejít a postarat se sami o sebe,“ uvedla Linda Hurdová, ředitelka neziskové organizace.

Pohovor nanečisto

Veletrh bude probíhat od 10:30 do 17 hodin, připraven je také doprovodný program. Zájemci budou moci absolvovat nanečisto přijímací pohovor, konzultovat svůj životopis a motivační dopis či se zúčastnit workshopů a přednášek.

Společné setkání dětí a zaměstnavatelů je rovněž zajímavou příležitostí pro firmy. Mohou zaujmout a získat nové pracovníky a zároveň tak podpořit mladé lidi a pomoci jim nastartovat kariéru.

Svou účast již přislíbil Úřad práce ČR a společnosti DHL Supply Chain, Crocodille nebo Continental Automotive Czech Republic. Možnost seznámit návštěvníky s pracovními příležitostmi mají i další firmy.

Nadání a dovednosti je nezisková organizace, jejímž cílem je pomáhat dětem z dětských domovů a pěstounských rodin s osobním i kariérním rozvojem a s prvními kroky do samostatného života. Celkem jejich projekty prošlo již 618 dětí, různé akce organizace pořádá již pět let. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Proč trojkaři někdy šéfují jedničkářům

Samotné jedničky ve škole k úspěchu v práci automaticky nevedou. Čím to však konkrétně je, že mnohdy se z trojkařů stanou podnikatelé a jedničkáři jsou nakonec...

Výběr článků

Načítám