Hlavní obsah

Semináře finanční gramotnosti přilákaly stovky zájemců

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odborná pomoc s domácím hospodařením přilákala na konci loňského roku stovky lidí na bezplatné semináře zaměřené na finanční gramotnost. Ty pro širokou veřejnost připravilo občanské sdružení AISIS ve spolupráci s GE Money Bank.

Foto: Profimedia.cz

Češi mnohdy mají omezené znalosti finančních produktů.

Článek

„Neziskový projekt Rozumíme penězům nabízí formou seminářů zdarma odbornou pomoc s domácím hospodařením. Stále častější zadlužování či nárůst exekucí jsou jedny z nejpalčivějších problémů, s nimiž se Češi potýkají. Mnohdy mají omezené znalosti finančních produktů, nečtou smlouvy nebo si nevedou přehled o příjmech a výdajích,“ vysvětlila důvody pořádání seminářů finanční gramotnosti Stanislava Křížová, manažerka programu Rozumíme penězům ze sdružení AISIS.

Poučit se přišli i sedmdesátníci

Poslední série zahrnovala celkem jedenáct seminářů. Bezplatné přednášky se konaly na základních školách po celé České republice. Pro žáky, jejich rodiče i širokou veřejnost byly zcela zdarma a zúčastnily se jich stovky lidí. Suverénně převládaly ženy v produktivním věku, některým absolventům ale bylo i přes sedmdesát let.

Účastníky nejvíce zajímaly různé bankovní účty, výhodné možnosti investic, rozdíly v platebních kartách, hypotéky nebo kontokorentní účty,“ přiblížila Křížová.

Proškolením v oblasti financí již prošlo více než 21 tisíc žáků, přes 2500 pedagogů a další tisíce lidí produktivního věku z široké veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám