Hlavní obsah

Europass pomůže při hledání místa

Právo, kil

Europass letos rozšířil nabídku svých služeb a vedle on-line přístupného životopisu a dalších dokumentů, s jejichž pomocí mohou zájemci o práci prokázat vše, co umějí, nabízí i on-line přístupnou šablonu k vyplnění motivačního dopisu. Novinkou je také možnost propojení s LinkedIn pro všechny, kdo mají na této sociální síti vytvořený profesní profil.

Foto: Profimedia.cz

Europass chce usnadnit uchazečům o práci vyplnění potřebných dokumentů.

Článek

Uvedenými změnami chce Europass co nejvíce usnadnit uchazečům o práci vyplnění životopisu a dalších dokumentů, které jim pomohou na trhu práce.

Nedublovat informace

Motivační dopis je důležitým prostředkem, jak zaujmout personalistu nebo zaměstnavatele. „Vzhledem k tomu, že dopis zasíláte spolu se životopisem, je vhodné, aby se informace v těchto dvou dokumentech doplňovaly, ale nedublovaly,“ radí personální konzultantka Markéta Borecká, s níž Národní centrum Europass spolupracuje.

Dovednosti sladit s požadavky

Podle Borecké je dobré přizpůsobit motivační dopis aktuálně nabízené pozici, o niž máte zájem. „Neznamená to, že musíte vždy vyplnit prázdný formulář nebo napsat životopis celý znovu, ale je potřeba určité pasáže motivačního dopisu přizpůsobit dané pozici, např. vhodným výběrem minulých pracovních zkušeností nebo zmíněním dovedností a schopností důležitých pro inzerovanou pozici,“ připomíná Borecká.

Mají-li personalisté k dispozici životopis i motivační dopis, pomůže jim to získat představu, jak se hodíte na nabízenou pozici. Jak motivační dopis, tak životopis Europassu je možné po vyplnění on-line uložit jako soubory ve Wordu nebo pdf.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám