Hlavní obsah

Škoda Auto investuje do vzdělávání mladých

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská Škodovka investuje do vzdělávání mladých lidí. Jen v letošním roce bude směřovat 45 miliónů do nového technického vybavení a renovace vzdělávacího centra v Mladé Boleslavi a do roku 2018 jsou plánovány další miliónové investice.

Foto: archiv Škoda Auto

Předseda představenstva Škoda Auto Winfried Vahland (vpravo) a předseda odborů KOVO Jaroslav Povšík podepsali memorandum o dlouhodobém investičním programu pro Střední odborné učiliště strojírenské.

Článek

Střední odborné učiliště Škoda Auto patří mezi největší nestátní vzdělávací instituce v České republice. V současné době se zde v technických oborech vzdělává téměř 1000 žákyň a žáků.

Podmínkou růstu je vzdělaný personál

„Škoda chce v příštích letech výrazně růst „K tomu potřebujeme špičkově vzdělaný personál a kvalifikovaný dorost, zejména v technických profesích. Díky plánovaným miliónovým investicím zajistíme trvale vysokou úroveň vzdělávání v našem odborném učilišti. Je to důležitý příspěvek pro dosažení našich růstových cílů a tím i pro budoucnost automobilky,“ říká předseda představenstva společnosti Winfried Vahland.

Nejoblíbenější obory: automechanik a logistik

Žáci na učilišti získávají v tříletém nebo čtyřletém studiu odborné vzdělání v technických oborech. V současnosti škola nabízí 13 učebních a studijních oborů – nejoblíbenější tříleté obory jsou automechanik, autoelektrikář a elektrikář. Ze čtyřletých oborů s maturitou je zájem zejména o obor průmyslový logistik. V nabídce je dále i nástavbové a dálkové studium.

Vychovávají učně už od roku 1927

Česká automobilka ve svém hlavním závodě provozuje odborné učiliště už od roku 1927. Od té doby se zde vyučilo zhruba 21 500 žáků, v současné době se tu na své povolání připravuje téměř 1000 budoucích specialistů.

„Jsme hrdí na velký zájem o nabízené obory. Vysoká poptávka je důkazem atraktivity našeho podniku. Především nás těší rostoucí zájem ze strany dívek,“ říká člen představenstva společnosti za oblast personalistiky Bohdan Wojnar.

Po vyučení je firma zaměstná

Jen v roce 2013 nastoupilo na Střední odborné učiliště mladoboleslavské Škodovky 257 mladých lidí. Vzdělání ve firemním učilišti je bezplatné a práce vykonávaná v rámci výuky je navíc finančně ohodnocena. Po ukončení studia dostanou všichni absolventi nabídku zaměstnání ve firmě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám