Hlavní obsah

Učni ze Škoda Auto zvítězili v soutěži ‚Autoopravář junior 2013‘

Novinky, kil

Dva studenti Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto, David Bernard a Erik Kopecký, zvítězili v 19. ročníku soutěže ‚Autoopravář junior 2013‘. David Bernard zvítězil v kategorii karosář, Erik Kopecký v kategorii autolakýrník. Svoje prvenství z českého kola oba studenti následně obhájili také v mezinárodním kole soutěže.

Foto: archiv Škoda Auto

Zástupci Středního odborného učiliště prokázali v soutěži své teoretické a praktické dovednosti.

Článek

V soutěži proti sobě nastoupili studenti v kategoriích automechanik, karosář, autolakýrník a autotronik. Vyhlašovatelem soutěže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Svaz prodejců a opravářů České republiky.

Učiliště vychovává firmě odborníky

„Naše odborné učiliště nabízí žákům vynikající profesní základ a podniku zajišťuje kvalifikované pracovníky zejména v technických oborech,“ uvedl Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast personalistiky.

Již od zahájení své činnosti před více než 20 lety zaznamenává odborné učiliště Škodovky rostoucí zájem uchazečů o nabízené obory. Stále více žáků se přitom také rozhoduje pro čtyřletý studijní obor zakončený maturitou. V současné době se ve firemním odborném učilišti připravuje na svoje budoucí zaměstnání více než 950 učňů.

Technické obory zajímají i děvčata

„Jsme hrdí na velký zájem o naši nabídku vzdělávání. Dokazuje atraktivnost společnosti Škoda Auto jako zaměstnavatele. Především jsme rádi za rostoucí poptávku ze strany dívek,“ říká Bohdan Wojnar a dodává, že v prvním ročníku je aktuálně 25 děvčat – více než kdykoli předtím.

V září 2012 zahájilo v učilišti své odborné vzdělávání s cílem získat výuční list téměř 270 nových žáků. Nejoblíbenějšími učebními obory jsou automechanik, autoelektrikář a elektrikář. Přes 100 nových žáků navíc zahájí čtyřletý studijní obor zakončený maturitou.

Reklama

Výběr článků

Načítám