Hlavní obsah

Soutěž Svatební dort roku 2013 zná vítěze

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klání šesti finalistů prvního ročníku soutěže Svatební dort roku vyhrála pražská cukrářka Lenka Inemannová se svým dortem Závoj Orchidea. U poroty zabodovala zejména precizností své práce a také výbornou chutí každého ze čtyř pater jejího dortu.

Foto: archiv Svatební dort roku

Vítězka soutěže Lenka Inemannová (vlevo) se svým dortem Závoj Orchidea.

Článek

Druhá v soutěži Jitka Krajdlová zaujala hlavně zajímavým vzhledem dortu, zatímco u třetí v pořadí, Hasmik Shahbazyan, porota ocenila propracovanost a nápaditost dortu v podobě Eiffelovy věže.

Chuťový zážitek

„Řekl bych, že vítězný dort nepatřil mezi favority, ale Lenka Inemannová prokázala, že si vedle cukrářské zručnosti dokáže výborně zorganizovat práci a navíc dopřát svatebčanům skutečný chuťový zážitek. Pro každé patro připravila jinou náplň a všechny patřily k tomu nejlepšímu, co jsme jako porotci mohli v rámci soutěže ochutnat,“ okomentoval vítězný dort šéf poroty a současně trojnásobný Cukrář roku ČR Lukáš Skála.

Čtyřicet pět soutěžících

Do prvního kola soutěže Svatební dort roku se přihlásilo 45 soutěžících, kteří kromě fotografie svých výtvorů zaslali popis konceptu svatby, pro níž by dort připravovali. Následně probíhalo hlasování veřejnosti, které rozhodlo o postupu šesti dortů do finálového kola, jež se uskutečnilo 2. března 2013 v rámci mezinárodního veletrhu World of Beauty & Spa.

Zde soutěžící měli šest hodin na to, aby zhotovili přihlášený dort před očima poroty a návštěvníků veletrhu. Porota vedle vzhledu a zručnosti soutěžících hodnotila také chuť a hygienu při práci.

Vítězka se zdokonalí v Itálii

Zatímco v pořadí druhá a třetí účastnice soutěže Svatební dort roku se mohou těšit z cukrářského kurzu v kulinářském studiu redakce tina vedeném Pavlínou Berzsiovou, vítězná Lenka Inemannová bude své umění dále zdokonalovat v plně hrazeném týdenním kurzu v prestižním Italian Institute for Advanced Culinary and Pastry Art v jihoitalském letovisku Staletti.

Objevit nové cukrářské talenty

„Velmi pozitivně hodnotím zaujetí soutěžících, jejich manuální zručnost a také, jak si dobře poradili s šestihodinovým limitem na výrobu dortu. Hodně práce ještě naše cukráře čeká v oblasti kreativity a využití nových surovin. Od toho je tady ale tato soutěž, aby dokázala v příštích ročnících objevit nové talenty a ukázat ostatním cukrářům, jak může vypadat perfektní svatební dort,“ dodal Lukáš Skála.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám