Hlavní obsah

První stevardi pro nový expres jsou připraveni zaujmout svá místa

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LEO Express dokončil první vlnu výběru vlakových posádek a dalších pracovníků nezbytných pro rozjezd vlakové dopravy mezi Prahou a Ostravou v letošním roce.

Foto: archiv LEO EXPRESS

V následujících týdnech vyhlásí LEO Express další vlnu náboru.

Článek

Na čtyři desítky stevardů/stevardek, strojvedoucích, dispečerů, ale i pokladních a operátorů/operátorek call centra, kteří prošli náročným výběrovým řízením, tak nyní posílí řady zaměstnanců nového dopravce.

Výběr byl pečlivý

„Velký zájem o práci v naší společnosti nás potěšil, je vidět, že mnoho lidí věří v budoucnost tohoto projektu. Jen za první měsíc od začátku dubna, kdy jsme zahájili hromadný nábor, se nám přihlásilo více než 800 uchazečů. Členové našich vlakových posádek prošli několikakolovým výběrem. Otestovali jsme si například schopnosti uchazečů řešit zátěžové situace, to, do jaké míry dokážou spolupracovat v týmu, nebo jejich umění jednat s klienty,“ popisuje proces výběru Jan Paroubek, provozní ředitel LEO Express.

Nový projekt láká

Leoš Novotný, majitel společnosti, dodal, že ani u tak specifické profese, jako jsou strojvedoucí, neměla firma problémy se získáním kvalitních a zkušených profesionálů.

„Zpočátku jsme měli trochu obavy, nakonec to ale dopadlo tak, že se nám přihlásilo několikanásobně víc uchazečů, než je naše potřeba. Láká je obzvláště možnost být u zrodu nového projektu a práce s novou, moderní technikou,“ uvedl Novotný.

V následujících týdnech vyhlásí LEO Express další vlnu náboru. Celkový počet členů vlakových posádek a dalších pracovníků nezbytných pro rozjezd vlakové dopravy společnosti LEO Express přesáhne na konci roku 2012 stovku.

Reklama

Výběr článků

Načítám