Hlavní obsah

Slovník pracovních pozic: Office Manager

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovník pracovních pozic poradí všem uchazečům o zaměstnání, jak správně chápat význam názvů pracovních pozic, o jejichž obsazení zaměstnavatelé usilují. Nejen že se většina z nich uvádí v angličtině: jednotlivé firmy mají samy často rozdílné představy o náplni práce, takže běžný výkladový slovník moc nepomůže.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek
Office Manager – je primárně zodpovědný za plynulý chod kanceláře a provozní záležitosti. Náplň práce je složena z mnoha různých úkolů. Office Manager má především na starosti administrativní činnosti, zajištění plynulého chodu kanceláře (objednávání kancelářských potřeb, kancelářské techniky, občerstvení na pracovišti), dojednávání podmínek s dodavateli, komunikaci se správou budovy (zajišťuje případné technické úpravy v budově, stěhování zaměstnanců). Úzce také spolupracuje s finančním a personálním oddělením.

Dále je odpovědný za přípravu a zajištění firemních akcí (teambuilding, vánoční večírek atd.), spravování a evidování smluv. Mezi další kompetence může patřit vedení týmu recepčních a asistentů (jejich nábor, motivace).

Z názvu pozice vyplývá, že se má jednat o manažerskou pozici, nicméně na dnešním pracovním trhu je tato pozice často míchána s asistentskou pozicí.

Uchazeči na pozici Office Manager by měli být především komunikativní, schopní asertivního jednání. Důraz je kladen na zvládání zátěžových situací, multitasking (zvládání více úkolů najednou) a výborné organizační schopnosti.

Na tuto pozici zaměstnavatelé obvykle vyžadují výbornou znalost AJ, pozornost je ale věnována praxi na stejné pozici a případně i zkušenostem s vedením lidí.

Iva Šimůnková, divizní manažerka OfficeTeam, Robert Half International

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám