Hlavní obsah

Ruská mlékárna propustí lidi, kteří prý nerespektují pravoslaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Mlékárna Russkoje moloko sídlící nedaleko Moskvy oznámila, že začne uplatňovat pravoslavný pracovní řád a propustí ženy, které podstoupily umělé přerušení těhotenství, a pravoslavné zaměstnance, kteří neuzavřeli církevní sňatek. Oznamuje to agentura AFP.

Článek

"Pokud jde žena na potrat, nemůže už v naší společnosti pracovat. Potrat, to je vražda. Nechceme pracovat s vražedkyněmi," řekl rozhlasové stanici Echo Moskvy majitel podniku Vasilij Bojko-Velikij.

Kromě toho podle něho "není normální, aby pokřtěná osoba uzavírala sňatek jen před civilními úřady, ale ne před náboženskými".

Pravoslavní zaměstnanci mají teď lhůtu do 14. října, aby uzavřeli sňatek i před popem, jinak budou propuštěni.

Bojko-Velikij taky řekl, že všichni zaměstnanci budou muset projít náboženským školením, aby se seznámili se "základy pravoslavné kultury". Na školení budou musit jít i vyznavači jiných náboženství.

Podle internetové encyklopedie Wikipedia se počet pravoslavných věřících v Rusku odhaduje na 100 miliónů, ale toto číslo zahrnuje i ty, kteří nejsou nábožensky aktivní. V roce 2005 mělo Rusko 143 milióny obyvatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám