Hlavní obsah

Prazdroj přispívá zaměstnancům na dovolenou. Dostanou pivo navíc

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Příspěvek na dovolenou patřil v časech konjunktury v prosperujících firmách k dobrému tónu. Jako zaměstnanecký benefit se udržel jen někde. Může ovšem mít různou podobu. Dovolenkáři z plzeňského Prazdroje dostanou na cestu za odpočinkem po šesti kartonech ležáku Radegast Premium.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nárok na „deputátní pivo“ mají zaměstnanci dokonce zakotvený v kolektivní smlouvě. Ročně získají poukázku na jeho odběr v hodnotě 2500 korun. Zaměstnavatel se navíc dohodl s odbory na dalším navýšení odběru zaměstnaneckého piva, které v uplynulém roce dostávali zaměstnanci převážně nad rámec kolektivní smlouvy. Letos v době dovolených proto zaměstnanci dostávají šest kartonů po osmi lahvích ležáku Radegast Premium jako dárek ke 40. výročí založení stejnojmenného pivovaru v Nošovicích na úpatí Beskyd.

„Ačkoli nošovický pivovar patří k nejmladším a nejmodernějším pivovarům v Česku, letos slaví už čtyřicáté narozeniny. Naši předchůdci zde stvořili výrazně hořký Radegast, který je mezi moravskými pivaři dlouhodobě nejoblíbenějším pivem. Dnes pivovar ročně produkuje přes 2,2 miliónu hektolitrů tohoto piva a jeho 270 zaměstnanců patří k pilířům celého Prazdroje. Proto jsme při výběru piva na letošní dovolenou zvolili nošovickou vlajkovou loď, ležák Radegast Premium,“ říká Ivan Balogh, ředitel oddělení firemních vztahů a lidského kapitálu Plzeňského Prazdroje.

Bohumír Matas, předseda odborové organizace Plzeňského Prazdroje, hodnotí výdej piva také kladně. „Jsme velice rádi, že zaměstnavatel realizuje dohody, které byly uzavřeny při kolektivním vyjednávání. Zaměstnanci přijali tento dar s potěšením a bude jistě příjemným zpestřením ve dnech odpočinku.“

Reklama

Výběr článků

Načítám