Hlavní obsah

Chemická firma Dow Chemical zruší 11 000 pracovních míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Americká chemická společnost Dow Chemical uzavře 20 továren, prodá některé aktivity a zruší 5000 stálých pracovních míst, což odpovídá 11 procentům její stálé pracovní síly. Oznámila to firma, která se tak snaží snížit náklady v době hospodářské recese. Dodala, že se zbaví rovněž 6000 přechodných zaměstnanců.

Článek

Firma dále plánuje dočasně pozastavit výrobu ve 180 továrnách. Opatření podle podniku povedou do roku 2010 k úspoře 700 miliónů dolarů (14 miliard korun) ročně.

Dow Chemical je největším výrobcem chemikálií ve Spojených státech. Firma již minulý měsíc oznámila, že prozkoumá všechny možnosti, jak snížit náklady a odsunout kapitálové výdaje. "Podnikneme nezbytná, smělá a proaktivní opatření, abychom zvládli svou transformaci v těchto extrémně obtížných časech," řekl tehdy generální ředitel a předseda správní rady společnosti Andrew N. Liveris.

Společnost Dow Chemical se tak připojila k řadě dalších amerických podniků, které ruší pracovní místa kvůli útlumu ekonomiky. Ministerstvo práce v pátek oznámilo, že počet pracovních míst ve Spojených státech se minulý měsíc snížil o 533 000, a zaznamenal tak nejprudší pokles za 34 let. Míra nezaměstnanosti stoupla nejvýše od roku 1993.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám