Hlavní obsah

Ekonomky na mateřské získají šanci neztratit kontakt s profesí

ČTK, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysokoškolačky s ekonomickým vzděláním na mateřské dovolené mají možnost získat z domova bezplatně nové znalosti z oboru, který vystudovaly. Cílem projektu s názvem EVYNA je umožnit jim snazší návrat na pracovní trh.

Článek

Projekt je zaměřený na vysokoškolačky, které kvůli mateřské a rodičovské dovolené částečně ztratily svoji kvalifikaci ekonomek. Projekt EVYNA koordinuje Provozně ekonomická fakulta České zemědělské univerzity v Praze (ČZU). 

Vysokoškolačky na mateřské si mohou formou e-learningu obnovit zapomenuté znalosti, ale také získat nové poznatky z oborů, které se rychle vyvíjejí nebo se v nich často mění legislativní předpisy, informoval manažer projektu Jan Jarolímek.

"Je to asi jediný takový projekt zaměřený přímo na lidi s vysokoškolským vzděláním," uvedl Jarolímek. Vybrat si mohou třeba účetnictví a daně, pracovní právo nebo informatiku. Doporučená délka studia každého oboru je jeden semestr, podle Jarolímka je ale důležité ponechat účastníkům ve studiu časovou volnost.

Zájemkyně dostanou informace v jednom z několika partnerských regionálních center, například v Hradci Králové, Benešově nebo Chebu, hlásit se mohou také přímo na internetu. Znalosti si studující kontrolují průběžně v testech, po absolvování získají osvědčení o úspěšném zakončení. Mohou také složit zkoušku v některém z center, kde získají certifikát, který mohou použít v pracovním konkurzu.

Do projektu spolufinancovaného z Evropského sociálního fondu se zatím zapojilo skoro 500 zájemců

Reklama

Související články

Muži na mateřské

V České republice se muž na mateřské dovolené stále považuje za cosi výjimečného. Není divu, když právo odejít na mateřskou dovolenou dostali čeští otcové...

Výběr článků

Načítám