Hlavní obsah

Další exploze zabila v Bagdádu šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Nejméně šest mrtvých a tři zraněné si v úterý vyžádal v Bagdádu výbuch nálože nastražené v zaparkovaném automobilu. Oznámila to irácká policie. Automobil explodoval v blízkosti náměstí ve východní části Bagdádu, zničil nejméně tři auta a poškodil několik budov.

Článek

Obyvatelé čtvrti upozornili policii na přítomnost podezřelého auta. Policejní experti byli na cestě, když nálož vybuchla a zabila šest kolemjdoucích.

V Iráku tak dál pokračuje vlna násilí, která si za necelý měsíc vyžádala více než 550 obětí. Jen v pondělí při čtyřech velkých útocích zahynulo nejméně 40 lidí a více než 100 osob bylo zraněno. Atentátníci v pondělí útočili v Bagdádu, jižně od něj i na severu země.

V západní části irácké metropole v noci na pondělí iráčtí a američtí vojáci zahájili operaci proti povstalcům. Jejím cílem je omezit násilí. Do akce je nasazeno sedm iráckých praporů. Je to jedna z nejrozsáhlejších operací od ukončení invaze v roce 2003.

Mnoho povstalců už bylo údajně zatčeno. Zátahy jsou zaměřeny především na bagdádské předměstí Abú Ghrajb a na silnici, která vede k bagdádskému mezinárodnímu letišti. [celá zpráva]

Reklama

Související články

V Iráku zabit úředník ministerstva obchodu

Vysoký úředník iráckého ministerstva obchodu byl při cestě do svého zaměstnání na západě Bagdádu zabit ozbrojenými muži. V neděli to oznámila místní policie.

Irák propustil jednoho z Husajnových mužů

Irácké úřady už v dubnu propustily na svobodu jednoho z nejvyšších představitelů bývalého Husajnova režimu Gházího Hammúda Ubajdího. V neděli to oznámil irácký...

Výběr článků

Načítám