Hlavní obsah

Nigérie po sedmi měsících zrušila zákaz Twitteru

Abuja

Nigerijská vláda po sedmi měsících zrušila zákaz aktivit firmy Twitter. Vydala ho loni v červnu, když firma odstranila příspěvek prezidenta Muhammadua Buhariho týkající se separatistů. Úřady tehdy firmu obvinily ze stranění těmto skupinám.

Foto: Mike Blake, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Teď podle stanice BBC vláda zákaz zrušila, jelikož firma přistoupila na její podmínky. Je mezi nimi otevření místní pobočky v Nigérii. Občané dvousetmilionové Nigérie tak mohou znovu tuto sociální síť využívat.

Loňské rozhodnutí vlády vyvolalo i v zahraničí kritiku o porušování svobody projevu.

Ruská cenzura se chystá zablokovat Twitter

Software

Ředitel nigerijské agentury rozvoje informačních technologií Kashifu Inuwa Abdullahi, jehož ve čtvrtek citovala agentura AP, řekl, že firma přistoupila na to, že v prvním letošním čtvrtletí otevře v zemi svou kancelář. K dalším podmínkám patří jmenování nigerijského zástupce, podřízení se daňovým povinnostem a poskytování služby „s respektem k nigerijskému zákonu, místní kultuře a historii“.

Twitter k rozhodnutí Nigérie neposkytl žádné stanovisko a podle AP neexistují oficiální odhady ztrát, jež zákaz v nejlidnatější africké zemi znamenal.

Reklama

Související témata:

Související články

Šéf Twitteru odstoupil

Generální ředitel americké společnosti Twitter Jack Dorsey odstoupil. Jeho nástupcem se s okamžitou platností stává Parag Agrawal, dosavadní technický ředitel...

Výběr článků

Načítám