Hlavní obsah

Na velkou aktualizaci desítek si lidé počkají klidně i několik měsíců

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft minulý týden vypustila do světa velkou jarní aktualizaci operačního systému Windows 10. Tzv. April update 2018 však bude mezi stovky miliónů počítačů distribuován postupně, někteří lidé si tak na něj počkají klidně i několik měsíců.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

Stejně tomu bylo u předchozích velkých aktualizací, které Microsoft pro desítky vypustil. Nejprve aktualizaci dostanou zařízení testovaná partnery amerického softwarového gigantu. Dále pak stroje, u nichž se vývojáři domnívají, že vše proběhne bezproblémově.

Teprve až se tvůrcům podaří získat zpětnou vazbu ohledně kompatibility jednotlivých aplikací a o fungování rozmanitého příslušenství, bude se aktualizace šířit dále.

Opatrný postup

Tento opatrný postup je vcelku pochopitelný. Ukázalo se totiž, že April update 2018 může na některých strojích způsobit problémy. Někteří uživatelé si stěžovali, že při používání internetového prohlížeče Chrome nebo při aktivování virtuální asistentky Cortany jim počítače zamrzají. [celá zpráva]

Microsoft nicméně chybu již opravil, a tak po instalaci nejnovějších aktualizací by k podobným problémům již docházet nemělo. Není ale – vcelku pochopitelně – vyloučeno, že na určitých strojích budou v budoucnu objeveny nějaké další neduhy.

Aktualizaci, která byla uvolněna ke stažení teprve minulý týden, si nicméně mohou uživatelé stáhnout i sami. Stačí ze stránek Microsoftu stáhnout nástroj zvaný Pomocník s aktualizací Windows 10. Ten stáhne nejnovější verzi desítek okamžitě, pokud to systémové prostředky sestavy dovolí.

V našem dřívějším článku se dozvíte, jak na to. [celá zpráva]

Spíše drobná vylepšení

April update 2018 přináší spíše drobnější vylepšení, která ale dokážou uživateli ušetřit spoustu času a nervů – platí to například u omylem zavřených dokumentů, které díky časové ose otevřete, kdykoli si budete přát.

Celkově jednotlivá dílčí vylepšení přispívají k lepší funkčnosti desítek a například i spolupráci napříč platformami, nejnovější verze Windows 10 totiž dokáže vcelku obstojně spolupracovat i s chytrými telefony a počítačovými tablety.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám