Hlavní obsah

Skype pro chytré televizory končí, přestanou pro něj vycházet aktualizace

Novinky, chm

Chytré televizory se v dnešní době už v některých ohledech vyrovnají klasickým počítačům. Je s nimi například možné telefonovat prostřednictvím aplikace Skype zadarmo klidně i s lidmi na druhém konci planety. Jenže právě tato výhoda brzy skončí, společnost Microsoft se rozhodla podporu Skypu na chytrých TV ukončit.

Foto: archív tvůrců

Skype pro TV

Článek

„Od června 2016 již nebude podporována aplikace Skype pro TV,“ uvedli zástupci amerického softwarového gigantu na svých stránkách s tím, že od tohoto měsíce již nebudou vycházet žádné aktualizace.

Zdůraznili, že dostupnost aplikace se může lišit v závislosti na konkrétním modelu a výrobci. Je totiž velmi pravděpodobné, že v některých televizorech bude Skype fungovat i po červnu.

To koneckonců slibuje i samotný Microsoft, i když podrobnosti nezveřejnil. „Máte-li otázky ohledně funkčnosti aplikace po ukončení podpory, obraťte se na výrobce,“ stojí v doporučení na stránkách Microsoftu.

Zájem uživatelů nebyl velký

Aplikaci Skype pro TV uvedl americký softwarový gigant na trh v roce 2010. Tehdy tvrdil, že volání prostřednictvím televizoru je daleko intuitivnější a pohodlnější než při použití klasického počítače – už jen kvůli tomu, že obrazovka je tak velká.

Hlavní problém je však to, že o program není na televizorech tak velký zájem. „Chceme poskytovat nejlepší možný zážitek na platformách, které naši uživatelé žádají, což je důvod, proč jsme se rozhodli soustředit naše úsilí na jiné oblasti,“ uzavřeli zástupci Microsoftu.

Microsoft koupil Skype v roce 2011. Za akvizici tohoto komunikačního nástroje zaplatil americký softwarový gigant 8,5 miliardy dolarů. Přitom ještě tři roky předtím bylo 70 procent společnosti prodáno za dvě miliardy dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám