Hlavní obsah

Chytré televizory od LG budou vybaveny operačním systémem webOS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká počítačová firma Hewlett-Packard prodá svou technologii operačního systému webOS jihokorejské společnosti LG Electronics. Ta ji využije u své technologie chytrých televizorů smart TV. Cena, za kterou HP technologii prodává, nebyla zveřejněna.

Foto: LG

Chytrý televizor od společnosti LG

Článek

Podobně jako například chytré telefony jsou i chytré televizory připojeny k internetu, a umožňují tak větší interakci mezi přístrojem a jeho uživatelem. LG se společností Hewlett-Packard nějaký čas pracovala na vylepšení technologie, než nabídla, že ji odkoupí.

Firma LG a korejský Samsung Electronics před lednovým veletrhem spotřební elektroniky v Las Vegas předvedly několik nových modelů, které jsou vybaveny technologií smart.

Foto: HP

Tablet společnosti Hewlett-Packard vybavený systémem webOS

Hewlett-Packard se k technologii webOS dostal v roce 2010, když za zhruba 1,2 miliardy dolarů (asi 23 miliard Kč) převzal výrobce smartphonů Palm. Management doufal, že operační systém firmě pomůže upevnit si pozici na trhu mobilní komunikace, to se ale nestalo.

Na konci roku 2011 vedení Hewlett-Packard rozhodlo, že technologie webOS bude dostupná jako software s otevřeným zdrojovým kódem. To znamená, že jej může volně používat i pozměňovat kdokoliv, kdo bude mít zájem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám