Hlavní obsah

Firefox 7 přinese řadu vylepšení i vyšší rychlost

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vývojáři společnosti Mozilla již usilovně pracují na sedmé generaci internetového prohlížeče Firefox. Ta by měla přinést celou řadu vylepšení, mezi nimiž stojí za vyzdvihnutí především rychlejší chod a odezva prohlížeče.

Článek

„Pokud používáte vývojovou verzi Firefoxu 7, mohli jste si povšimnout, že startuje rychleji než předchůdci. Může za to jedna úprava, o které se diskutovalo již dříve, a která by měla v závislosti na rychlosti disku zrychlit start Firefoxu až 2x. Kromě rychlosti disku hrají samozřejmě roli i další faktory, jako je například počet nainstalovaných rozšíření. Celkově by ale měl být start Firefoxu 7 výrazně rychlejší,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Nová verze prohlížeče bude umožňovat zasílat anonymní informace o výkonu Firefoxu. Získané informace budou Mozille sloužit k dalšímu zlepšování výkonu. Ve výchozím nastavení prohlížeč žádná data odesílat nebude, zasílání dat bude muset uživatel odsouhlasit.

Sedmá generace Firefoxu má být navíc daleko přehlednější než současné verze. Například už se nebude zobrazovat protokol http:// v adresním řádku, díky čemuž uživatel rovnou uvidí název navštívené domény. „Úprava se týká pouze nezabezpečených webů, v ostatních případech se bude použitý protokol i nadále zobrazovat,“ konstatoval Cvrček.

Přehlednější bude také správa nainstalovaných doplňků. Možnosti nastavení totiž budou nově dostupné přímo v detailu doplňku. Až doposud se přitom předvolby otevíraly prakticky vždy v novém okně.

Další novinkou, která se objeví nejspíše už ve Firefoxu 6, bude inovovaný Správce stahování. „Oproti tomu stávajícímu by měl být integrován přímo do okna Firefoxu namísto samostatného okna,“ dodal Cvrček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám