Hlavní obsah

Mozilla spustila automatickou aktualizaci starších verzí Firefoxu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mozilla začala uživatelům starších Firefoxů s pořadovým číslem 3.5 a 3.6 nabízet automatickou aktualizaci na novou 4.0.1. Upozornil na to Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz s tím, že až doposud byla aktualizace nabízena pouze na vyžádání. Nyní se po spuštění zobrazí uživatelům dialog s nabídkou aktualizace na čtvrtou generaci.

Článek

Společnost Mozilla uvolnila finální verzi Firefoxu 4 na konci března. Novinka prodělala proti předchozí verzi výraznou změnu vzhledu. Nyní působí daleko čistějším dojmem, i když vzhled není až tak minimalistický jako u Internet Exploreru 9.

Otevřené panely se nově objevují nad řádkem s adresou. Všechny nabídky jako nápověda, správce stahování, historie internetových stránek či záložky jsou dostupné přes nabídku s názvem Firefox. Ta je umístěna v levém horním rohu.

Foto: mif, Novinky

Firefox 4

Čtyřka je navíc proti předchozí verzi výrazně rychlejší, podle benchmarku SunSpider dokonce až třikrát. Podle testu Kraken je novinka proti verzi 3.6 rychlejší dokonce až 3,5krát a v benchmarku V8 dokonce získala šestkrát lepší hodnocení.

Zajímavým vylepšením je chytrý adresní řádek, který dokáže najít tu správnou internetovou adresu, i když si ji nepamatujete. „Chytrý adresní řádek se od vás v průběhu času učí, přizpůsobuje se vašim preferencím, a podle nich nabízí lepší výsledky. Upravili jsme jej tak, aby vám poskytoval větší kontrolu nad zobrazovanými výsledky, a zvýšili jsme jeho výkon, takže výsledky vyhledávání dostanete ještě rychleji,“ uvedli tvůrci na svých internetových stránkách.

Foto: mif, Novinky

Firefox 4

Praktickou funkcí je Panorama, která pomáhá zorganizovat otevřené internetové stránky. „Panorama vám umožňuje přeskupovat své panely do upravitelných skupin, které můžete spravovat, pojmenovávat a jednoduše vizuálně uspořádávat,“ uvedli zástupci společnosti Mozilla na svých internetových stránkách.

Pokud nechcete čekat na automatickou aktualizaci starších verzí Firefoxu, můžete si čtyřku stáhnout zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám