Hlavní obsah

Nový bezplatný antivir od Microsoftu si chytřeji poradí s počítačovým smetím

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft pracuje na vylepšené verzi svého antivirového programu Security Essentials. Novinka by měla lépe odolávat on-line hrozbám a nabídnout lepší skenovací jádro pro vyhledávání počítačového smetí. Na blogu firmy to uvedl Brandon LeBlanc.

Článek

Bezplatným antivirem chce Microsoft konkurovat především známým značkám, jako je Avast home edition, AVG Anti-virus free, Comodo Antivirus, nebo ClamWin Free. Program Security Essentials nahrazuje v operačním systému Windows program Defender, který měl za úkol chránit počítač před škodlivým a nežádoucím softwarem.

První verzi antiviru Microsoft Security Essentials odhalil americký softwarový gigant již loni v září.

Jeho hlavní předností jsou především nízké provozní nároky, které na rozdíl od některých konkurenčních řešení zbytečně nesnižují výkon celého počítače. To ocení především majitelé starších PC a miniaturních netbooků, které nejsou tolik výkonné.  [celá zpráva]

Foto: mif, Novinky

Microsoft Security Essentials

Novinka s pořadovým číslem 2.0 by navíc měla přidat lepší detekční schopnosti počítačových hrozeb, či ochranu před síťovými útoky. Dočkala se také integrace do internetového prohlížeče Internet Explorer a bezpečnostní brány Windows Firewall.

Kdy přesně bude druhá verze Security Essentials zatím není jasné. Vyzkoušet si jí však můžete již nyní díky testovací verzi, kterou můžete stahovat po registraci ze stránek Microsoftu (zde).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám