Hlavní obsah

Bezplatný antivirus od Microsoftu je nově i v češtině

Novinky, Miloslav Fišer

Microsoft začal v září loňského roku nabízet bezplatný antivirový program. Finální verze však byla dostupná pouze v některých světových jazycích. A pokud si jí chtěli stáhnout čeští uživatelé, byli odmítnuti s hláškou, že program Microsoft Security Essentials není dostupný v našem regionu. To je nyní již minulostí, protože Microsoft zpřístupnil také českou jazykovou mutaci.

Foto: mif, Novinky

Microsoft Security Essentials

Článek

Bezplatným antivirem chce Microsoft konkurovat především známým značkám, jako je Avast home edition, AVG Anti-virus free, Comodo Antivirus, nebo ClamWin Free. Program Security Essentials nahrazuje v operačním systému Windows program Defender, který měl za úkol chránit počítač před škodlivým a nežádoucím softwarem.

Hlavní předností antiviru jsou především nízké provozní nároky, které na rozdíl od některých konkurenčních řešení zbytečně nesnižují výkon celého počítače. To ocení především majitelé starších PC a miniaturních netbooků, které nejsou tolik výkonné.

Foto: mif, Novinky

Microsoft Security Essentials

Pokud jste již v počítači měli nainstalovanou anglickou verzi programu Security Essentials, je nutné před instalací české jazykové mutace starší verzi nejprve odinstalovat. Během instalace Microsoft pomocí nástroje Genuine Windows ověřuje, zdali je operační systém legální.

Bezprostředně po instalaci vás antivirový program vyzve, abyste jej aktualizovali. První aktualizace zabere pochopitelně více času a čas strávený stahováním je závislý na rychlosti internetového připojení.

Foto: mif, Novinky

Microsoft Security Essentials

Hledat viry a spyware na pevném disku můžete jednoduše přímo z okna programu, k dispozici je ale i možnost plánování automatického prohledávání disku, nebo residenční štít, který hlídá bezpečnost operačního systému na pozadí při běžné práci.

Při hledání škodlivých programů dokáže antivirus procházet ZIP archivy i vyměnitelná média, jako jsou nejrůznější USB paměti, externí pevné disky, ale například i stařičké diskety.

Stáhnout a vyzkoušet antivirus Microsoft Security Essentials v českém jazyce můžetepřímo ze stránek Microsoftu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám