Hlavní obsah

Nejnovější Firefox opravuje jedenáct bezpečnostních chyb

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovější internetový prohlížeč od společnosti Mozilla opravuje jedenáct chyb, které obsahovaly jeho starší verze. Nový Firefox opravuje nejen 11 bezpečnostních chyb, z nichž šest je kritických, ale i problémy se stabilitou, na kterou si u předchozí verze stěžovali někteří uživatelé na diskusních fórech.

Foto: archív tvůrců, Novinky

Firefox

Článek

Nejnovější verze Firefoxu má pořadové číslo 3.5.4. Jednou ze šesti kritických bezpečnostních chyb, které novinka opravuje, je porušení paměti, kvůli němuž mohl útočník spustit na cizím počítači jakýkoliv škodlivý kód.

Odstraněny byly také problémy s nezobrazujícími se obrázky na zabezpečených internetových stránkách, které se objevovaly po vymazání nedávné historie. Vylepšení se dočkala také stabilita Firefoxu. Pokud by však došlo k neočekávanému pádu tohoto internetového prohlížeče, můžete nově odeslat hlášení o problémech s aplikací.  

Pokud používáte starší Firefox 3.5.3, vývojáři důrazně doporučují z bezpečnostních důvodů co nejrychleji přejít na novější verzi s označením 3.5.4. V případě, že máte v internetovém prohlížeči nastavené automatické aktualizace, měla by vám v počítači automaticky vyskočit nabídka na možnost aktualizace.

Druhou možností je stáhnout Firefox 3.5.4 pro operační systém Windows, Linux i Mac OS X pomocí následujících odkazů:

Firefox 3.5.4 pro Windows

Firefox 3.5.4 pro Linux

Firefox 3.5.4 pro Mac OS X

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám