Hlavní obsah

Zájem o UV sterilizátory na mobily rekordně roste. Kvůli koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obchodníci v souvislosti s pandemií koronaviru sledují zvýšené prodeje UV sterilizátorů na mobilní telefony. Například e-shop Alza.cz jich za první dva měsíce letošního roku prodal tisíce, což představuje více než polovinu množství prodaného loni za devět měsíců, uvedla mluvčí internetového prodejce Daniela Chovancová. Lidé ale v příslušenství k mobilním telefonům poptávají i dezinfekční spreje, sterilizační utěrky či kryty s antibakteriální úpravou. Vyplývá z ankety mezi vybranými prodejci.

Foto: archív výrobce

UV sterilizátor od Samsungu

Článek

Alza zařadila UV sterilizátory mobilních telefonů do nabídky teprve loni po propuknutí pandemie, kdy po nich vznikla poptávka. "Ta od loňského druhého čtvrtletí kontinuálně roste," řekla Chovancová. Doplnila, že zároveň s tím stoupá zájem o germicidní lampy, jejichž nabídku Alza dále rozšiřuje.

Internetový obchod Mall.cz hlásí za poslední rok podle své mluvčí Pavly Hobíkové několikanásobný růst zájmu o dezinfekční prostředky. Na čistění povrchu mobilních telefonů lidé podle ní nejčastěji používají klasické dezinfekce, které mají doma. "Boom zažívají UV stabilizéry, které telefon dokážou během několik minut spolehlivě vydezinfikovat. Zákazníci je často využívají i k čištění klíčů, roušek nebo sluchátek. Jen v průběhu loňského roku vzrostl zájem u jednotlivých produktů v průměru o 80 až 100 procent," uvedla.

Datart u čistících a dezinfekčních prostředků na mobilní telefony sleduje zvýšenou poptávku, ale ne tak výrazně jako na jaře, uvedla mluvčí elektro prodejce Eva Kočicová. Po sterilizačních utěrkách a antibakteriálních sprejích se podle ní v létě začaly na trhu objevovat skla či kryty s antibakteriální úpravou. V letošním roce přibyly například bezdrátové nabíječky, které mají také funkci UV sterilizační lampy, a designové sterilizátory, dodala.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám