Hlavní obsah

Předobjednávky levného iPhonu SE odstartovaly. Základní verze stojí 12 490 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek odpoledne odstartovaly v Česku i zahraničí předobjednávky na třetí generaci iPhonu SE, který představuje aktuálně ten nejlevnější model v nabídce amerického elektronického giganta. Cena je výrazně nižší než v případě špičkových třináctek, které si odbyly premiéru loni na podzim.

Představení levného iPhonu SE (2022)Video: archív výrobce

 
Článek

Zatímco všechny špičkové iPhony 13 se nabízejí za částky přesahující hranici 18 tisíc korun – v případě nejlepšího provedení dokonce za více než 47 000 Kč, první novinka letošního roku od Applu je citelně levnější.

Základní provedení s 64GB pamětí vyjde případné zájemce na 12 490 Kč, 128GB verze na 13 990 Kč a konečně největší 256GB varianta na 16 990 Kč. I nejdražší provedení iPhonu SE je tedy levnější než základní nabídka iPhonu 13 mini.

Apple odhalil nové iPhony. A to není všechno

Mobil
Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE (2022)

Tak nízkou cenu může Apple nabídnout, protože do staršího těla umístil nové výkonné součástky. Právě proto vypadá novinka jako iPhone 8, ale uvnitř má stejný procesor jako nejlepší iPhone 13 Pro, tedy konkrétně Apple A15 Bionic. To jinými slovy znamená, že výkon je totožný jako u nejdražšího iPhonu.

Díky tomuto čipu se iPhone SE pochlubí také 5G konektivitou, která u předchozí odlehčené SE verze chyběla. Vzhledem k tomu, že předchozí generace iPhonu SE byla představena již v roce 2020, je zřejmé, že novinka nabídne minimálně o dva roky delší podporu operačního systému iOS, uživatelům bude tedy sloužit déle.

Ústupky se ale najdou také. Místo velkého OLED panelu, který zakrývá celou čelní stranu, má tak novinka pouze 4,7palcový Retina displej s velkými rámečky nad a pod displejem. Design tedy rozhodně nevypadá tak dobře jako u iPhonu 13.

Představení nových iPhonů 13 Pro a 13 Pro MaxVideo: archív výrobce

Představení nových iPhonů 13 a 13 miniVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám