Hlavní obsah

O2 chce od státu 93 milionů Kč za služby pro postižené a telefonní budky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Největší tuzemská telekomunikační firma O2 požaduje od státu více než 93 milionů korun za poskytování univerzální služby a levnějšího volání pro zdravotně postižené za loňský rok. Je to přibližně o 13 milionů méně, než žádala za rok 2018. Nárokované částky prověří Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Úřad to uvedl v pravidelné monitorovací zprávě.

Foto: O2

Ilustrační foto

Článek

Na univerzální službu má jít přes 25,5 milionu korun, z toho většina na provozování veřejných telefonních automatů. Zbytek je určen na poskytování zvláštních cen volání pro zdravotně postižené v pevné i mobilní síti.

„ČTÚ následně zahájil se společností O2 dvě správní řízení, ve kterých bude ověřovat částky obsažené v předložených žádostech. Po vydání pravomocných rozhodnutí budou ověřené čisté náklady a ztráta hrazeny ze státního rozpočtu prostřednictvím úřadu,“ oznámil úřad.

Částka, kterou O2 po státu požaduje na úhradu univerzální služby a poskytování zvláštních tarifů postiženým, rok od roku klesá. Souvisí to mimo jiné se snižováním počtu dotovaných telefonních budek. Těch je v současnosti kolem 1200 a v příštím roce by jejich dotování mělo úplně skončit.

Telefonní budky končí

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám