Hlavní obsah

Majitel O2 v pololetí zvýšil zisk o polovinu na 5,7 miliardy

Novinky, ČTK, bož

PPF Telecom Group, která ve skupině PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera zahrnuje zejména firmy O2, CETIN a Telenor, v pololetí zvýšila zisk o 49 procent na 219 milionů eur (5,7 miliardy korun). Počet zákazníků stoupl o 0,5 procenta na 17 milionů. Ve středu na to upozornil server Hospodářských novin.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Příjmy PPF Telecom Group vzrostly o 2,5 procenta na 1,5 miliardy eur (přes 39 miliard korun).

Poměr investic k výnosům v první polovině roku 2020 vzrostl o pět procentních bodů na 16 procent kvůli nákupu 5G spektra v Maďarsku.

„Chtěl bych upřímně ocenit naše zaměstnance, kteří se pohotově přizpůsobili omezením v reakci na nástup koronaviru a udržovali všechny služby funkční,” uvedl výkonný ředitel společnosti Ladislav Bartoníček.

V pololetí telekomunikační divize PPF v Bulharsku, Maďarsku a Srbsku po vzoru Česka vyčlenila od mobilních operátorů Telenor infrastrukturu do oddělených firem.

Air Bank za půl roku vydělala 783 milionů korun

Ekonomika

Operátoři Telenor budou poskytovat služby koncovým zákazníkům, podobně jako O2 v Česku. Sítě budou v jednotlivých zemích spravovat nově vytvořené společnosti CETIN, které spolu s českým CETINem tvoří skupinu CETIN Group.

PPF Telecom Group je součástí investiční skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Mezi její dceřiné společnosti patří Home Credit, Air Bank nebo Škoda Transportation.

Ke konci roku 2019 zaměstnávala celosvětově 135 tisíc lidí, z toho v Česku zhruba 14 tisíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Skupině PPF vzrostl zisk na 24,5 miliardy korun

Zisk po zdanění skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera v loňském roce vzrostl o 14,7 procenta na 935 milionů eur (zhruba 24,5 miliardy korun). Vyplývá...

Výběr článků

Načítám