Hlavní obsah

Nejvýkonnějším smartphonem na světě je herní mobil od Asusu

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci chytrých telefonů se neustále předhánějí v tom, kdo vyrobí ten nejvýkonnější chytrý telefon na světě. Zlato za první místo míří nyní do společnosti Asus. Model ROG Phone II je totiž tím nejrychlejším přístrojem na pultech obchodů. Vyplývá to z výsledků benchmarkové utility AnTuTu.

Herní smartphone Asus ROG Phone IIVideo: archív výrobce

 
Článek

AnTuTu je využíváno v různých koutech světa v měření výkonu telefonů a tabletů. Tato aplikace je zajímavá především tím, že testy často dělají samotní uživatelé, vzorek nasbíraných dat tak nepochází pouze z jednoho konkrétního telefonu, ale v ideálním případě z tisíců různých přístrojů.

Z naměřených výsledků se pak dělá průměr, podle kterého se následně sestavuje tabulka s nejrychlejšími smartphony na světě. První příčka patří právě zmiňovanému modelu Asus ROG Phone II (skóre 496 226 bodů), druhé místo pak patří smartphonu OnePlus 7T Pro (482 175 bodů) a třetí odlehčené verzi OnePlus 7T bez slůvka Pro v názvu (475 086 bodů).

Nový iPhone dostane herní displej, letos to ale nebude

Mobil
Foto: archív výrobce

ROG Phone II

Prvenství si herní smartphone od Asusu vysloužil především díky špičkovým součástkám, které se nachází v jeho útrobách. Srdcem tohoto modelu je nový čipset Snapdragon 855+, který je nejrychlejší na světě. Jde o osmijádrový čip, který se skládá z jednoho výkonného jádra Kryo 485 taktovaného na 2,96 GHz, tří podpůrných jader Cortex A76 s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader Cortex-A55 taktovaných na 1,8 GHz.

Proti předchůdci by se novinka měla dočkat také nárůstu grafického výkonu až o 15 %, což je zásluha čipu Adreno 640. Do vínku dostal dále přístroj 8 GB operační paměti a 128GB úložný prostor. V prodeji se nicméně objeví také ještě lepší varianta s 12 GB operační paměti a 1024GB úložištěm.

Vysoký výkon je podpořen i akumulátorem s kapacitou 6000 mAh. Díky tomu by se uživatelé měli obejít bez zásuvky, a to při běžném použití bez problémů po dobu dvou až tří dnů. Samozřejmě při nonstop hraní výdrž citelně klesne.

Velký HDR displej

ROG Phone II nabídne 6,6palcový OLED displej s vysokou obnovovací frekvencí 120 Hz. Díky tomu by měl být obraz krásně plynulý i při hraní akčních her. Samozřejmostí je rychlá odezva 1 ms či podpora standardu HDR10, který by měl zajistit dobré barevné podání kontrastně náročných scén.

Novinka od společnosti Asus nabízí hned tři fotoaparáty. Vepředu se pyšní 24MPx selfie kamerou, vzadu je pak duální optika. Konkrétně se jedná o hlavní 48MPx senzor, který je doplněn o 13MPx širokoúhlou kameru.

S ohledem na nabízené přednosti se zdá být cenovka 24 tisíc, za kterou se přístroj nabízí v obchodech, poměrně rozumná.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Nejlevnější nový mobil stojí 269 Kč

Nejen na chytré telefony budou lákat obchodníci letos před Vánocemi, v nabídce tuzemských prodejců nalezneme i celou řadu klasických tlačítkových telefonů. Tím...

Výběr článků

Načítám