Hlavní obsah

Nejlepší mobil od Xiaomi se vyprodal za 37 sekund

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Xiaomi uvedla prostřednictvím svého internetového obchodu svůj vrcholný model Mi 8. Zájem o novinku byl tak obrovský, že výrobce musel po 37 sekundách oznámit, že je vyprodáno. Upozornil na to server wccftech.com.

BEZ KOMENTÁŘE: Xiaomi Mi 8 Video: Xiaomi

 
Článek

Vyprodány byly všechny tři výkonnostní verze, které se od sebe liší především kapacitou úložného prostoru a velikostí operační paměti. Výrobce však zatím neprozradil, o kterou byl největší zájem.

Otazník visí také nad tím, kolik přístrojů šlo v první vlně vlastně do prodeje. Podle dřívějších zkušeností jde však přinejmenším o desítky tisíc kusů.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 8

Největším lákadlem novinky je jistě pořizovací cena. Například v tuzemských obchodech se totiž model Xiaomi Mi 8 nabízí podle Zboží.cz od 13 990 Kč. Svou výbavou se přitom tento smartphone může srovnávat s daleko dražšími telefony, u kterých se ceny pohybují klidně i nad hranicí 20 000 Kč.

Kdy bude v tuzemsku model Xiaomi Mi 8 dostupný, není zatím jasné.

Co novinka umí?

Xiaomi Mi 8 staví na 6,21palcovém displeji s technologií AMOLED od Samsungu. Protáhlý displej zakrývá velkou část přední strany, přičemž nechybí ani módní výřez pro reproduktor, kameru a další snímače v horní části telefonu. Rozlišení tohoto panelu, který mimochodem zakrývá 88,5 % čelní plochy, je 2248 x 1080 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 8

Pracovní tempo udává procesor Snapdragonu 845, který používá i řada konkurenčních výrobců. Vysoký výkon je jistě zásluhou také 6 GB operační paměti, úložný prostor pak nabízí v základním provedení kapacitu 64 GB.

Čtečka otisků prstů je vůbec poprvé integrovaná v displeji. Právě tato drobnost mimochodem ukazuje, jak daleko ve výrobě telefonů Xiaomi je, neboť řada konkurentů na podobné technologii pracuje již delší dobu, ale finální zařízení zatím neukázala.

Více se o modelu Xiaomi Mi 8 dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 8

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám