Hlavní obsah

Nejvýkonnější smartphone na světě vyrobili Číňané

Novinky, lez

Společnost Xiaomi letos slaví osmé výročí na trhu s chytrými telefony. A k této příležitosti vydal čínský výrobce vůbec ten nejvýkonnější smartphone na světě. Řeč je o nové vlajkové lodi Xiaomi Mi 8.

BEZ KOMENTÁŘE: Xiaomi Mi 8 Video: Xiaomi

 
Článek

Novinka staví na procesoru Snapdragonu 845, který používá i řada konkurenčních výrobců. Výrobci se jej však podařilo vyladit tak, že operační systém Android získal v benchmarkové utilitě AnTuTu více než 300 000 bodů, což je zatím naprostý rekord.

Vysoký výkon je jistě zásluhou také 6 GB operační paměti, úložný prostor pak nabízí kapacitu až 256 GB.

Velký displej se zabudovanou čtečkou

Xiaomi Mi 8 staví na 6,21palcovém displeji s technologií AMOLED od Samsungu. Protáhlý displej zakrývá velkou část přední strany, přičemž nechybí ani módní výřez pro reproduktor, kameru a další snímače v horní části telefonu. Rozlišení tohoto panelu, který mimochodem zakrývá 88,5 % čelní plochy, je 2248 x 1080 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 8

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 8

Čtečka otisků prstů je vůbec poprvé integrovaná v displeji. Právě tato drobnost mimochodem ukazuje, jak daleko ve výrobě telefonů Xiaomi je, neboť řada konkurentů na podobné technologii pracuje již delší dobu, ale finální zařízení zatím neukázala.

Na zadní straně přístroje se skví duální fotoaparát, který je kombinací širokoúhlého a teleobjektivu s dvojnásobným přiblížením. Oba mají rozlišení 12 MPx. Na čelní straně je pak speciální 3D kamera, prostřednictvím které je smartphone možné odemykat. Fotoaparát spolupracuje s umělou inteligencí, díky čemuž dovede vybrat z více než 200 různých scén a nastavení to nejvhodnější.

Cena příjemně překvapí

Právě díky špičkovému výkonu a další výbavě by se mělo Xiaomi Mi 8 směle měřit s těmi nejlepšími smartphony na trhu, jako například iPhone X, LG G7 či Samsung Galaxy S9.

To všechno jsou však přístroje s cenovkou přesahující pomyslnou hranici 20 000 Kč. Ve srovnání s nimi by však novinka měla být citelně levnější. Oficiální cena a dostupnost pro český trh sice zatím nebyly stanoveny, počítá se nicméně – podle cenové politiky z domovské Číny – s částkou okolo 15 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 8

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám