Hlavní obsah

Levný smartphone od Motoroly láká na slušnou výbavu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Motorola se svého času těšila velké popularitě. Stejně jako konkurenční Nokia ale zaspala příchod chytrých telefonů. Zvrátit tento osud se ale americký výrobce snaží novými smarpthony, které v posledních dvou letech uvádí na trh. Nejde pouze o výkonné stroje, ale i o levné modely se zajímavou výbavou.

Foto: archív výrobce

Motorola Moto E

Článek

Jedním z takových je Motorola Moto E, která se v obchodech nabízí za necelé čtyři tisíce korun. Za tuto sumu nabídne poměrně slušnou hardwarovou výbavu. Srdcem přístroje je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon 200 s taktem 1,2 GHz, který je tradičně doplněn grafickým jádrem Adreno 302.

K dispozici má éčko 1024 MB operační paměti a 4 GB úložného prostoru. Ten je stejně jako u většiny dalších smartphonů s operačním systémem Android možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Foto: archív výrobce

Motorola Moto E

Displej modelu Moto E má úhlopříčku 4,3 palce a velice slušné rozlišení 540 x 960 obrazových bodů. Pro srovnání konkurenční Nokia Lumia 630, která se prodává za velmi podobnou cenu, má sice 4,5palcový displej, ale rozlišení pouze 854 x 480 pixelů.

Přestože se jedná o cenově příznivější model, výrobce myslel také na odolnost chytrého telefonu. Displej je tak chráněn tvrzeným sklem Gorilla Glass 3 a přístroj je odolný proti polití vodou. Zadní strana éčka je navíc z měkkého plastu, aby se minimalizovaly možné pády kvůli vyklouznutí telefonu z ruky.

Lákadlem je také operační systémem Android 4.4 KitKat, který na rozdíl od většiny konkurentů není vybaven žádnou grafickou nadstavbou. Právě díky tomu je ale odezva zařízení i s relativně průměrným hardwarem velmi slušná.

I přes slušnou výbavu, kterou smartphone od Motoroly za necelé čtyři tisíce korun nabízí, to nebude mít novinka na trhu jednoduché. Trh s levnými přístroji velmi rychle roste a již nyní je v prodeji řada velmi zdatných konkurentů. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Nokia Lumia 630

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám