Hlavní obsah

Špičkový mobil od Nokie přijde s levnější posilou

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, se minulý týden pochlubila špičkovým smartphonem Nokia 9 PureView. Jde mimochodem o první mobil s pěti hlavními fotoaparáty. Ve stínu velkého bratra se nicméně ukázaly také tři další chytré telefony, které stojí za pozornost.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia 9 PureViewVideo: archiv výrobce

 
Článek

Řeč je o modelech Nokia 4.2, Nokia 3.2 a Nokia 1 Plus. Všechny tři budou lákat na příznivější cenovky, alespoň tedy ve srovnání se špičkovou devítkou.

Sluší se nicméně zdůraznit, že přesné ceny pro tuzemský trh upřesní výrobce až později. Jisté je nicméně už nyní to, že jednička bude nejlevnější – o stupínek vyšší cenu pak nabídne trojka a ze třech zmiňovaných smartphonů pak bude nejdražší čtyřka.

Foto: archív výrobce

Nové smartphony od společnosti Nokia

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia 1 PlusVideo: Archiv výrobce

Dokládá to koneckonců také výbava nových smartphonů. Nokia 1 Plus je vstupním modelem do světa chytrých telefonů, cílí na nenáročné uživatele, kteří se spokojí s pomalejším chodem operačního systému Android Go. Přístroj nabízí 5,45“ displej s poměrem stran 18:9.

Hlavní fotoaparát má u jedničky rozlišení 8 Mpx, samozřejmostí je u něj automatické ostření a LED blesk. Přední kamera se pak chlubí módem Beautify, který se postará o automatické vylepšení selfie.

Model 4.2 je pak ze všech tří novinek nejsvižnější. V jeho útrobách se ukrývá procesor Qualcomm Snapdragon poslední generace a nejnovější operační systém Android 9 Pie.

Lákadlem je duální fotoaparát na zadní straně s umělou inteligencí či líbivý vzhled – smartphone má takřka bezrámečkový displej.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia 4.2Video: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia 3.2Video: Archiv výrobce

Nokia 3.2 je sice o něco pomalejší než čtyřka, ale má největší displej. Uživatelé u něj mohou využívat 6,26palcovou pracovní plochu s rozlišením HD+.

Velkou výhodou je také baterie s kapacitou 4000 mAh, což je více než u mnoha prémiových chytrých telefonů. Pracovní tempo obstarává procesor Qualcomm Snapdragon 429.

Za pozornost stojí jistě také Nokia 9 PureView, a to především pro svůj unikátní fotografický systém. Díky němu je možné každý snímek pořídit v HDR (High Dynamic Range), zobrazuje tedy i velké kontrastní rozdíly, které by jinak běžné fotoaparáty telefonů zachytit nedokázaly.

Foto: archív výrobce

Nokia 9 PureView

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám