Hlavní obsah

MWC 2019: Největší mobil není pro každého, je tlustý jako notebook

Novinky, mif

Je to největší mobil, jaký byl na veletrhu MWC 2019 k vidění. Řeč nicméně není o úhlopříčce obrazovky, ale o tloušťce modelu Energizer Power Max P18K Pop. V pase má totiž tento cvalík stejně jako notebook.

Foto: archiv výrobce

Energizer Power Max P18K Pop

Článek

Výrobci se zpravidla předhánějí, kdo nabídne tenčí smarpthone s nižší hmotností a elegantnějšími křivkami. V případě modelu Power Max P18K Pop od společnosti Energizer to však rozhodně neplatí.

Při pohledu na prvotinu tohoto známého výrobce baterií a svítilen se chce skoro říci, že s designem si vůbec nikdo hlavu nelámal. Bezkonkurenčně jde totiž o nejtlustší telefon za poslední dekádu. V pase má 18 mm, je tedy větší než dva na sobě položené chytré telefony.

Foto: archiv výrobce

Energizer Power Max P18K Pop

Tloušťka modelu Power Max P18K Pop se může srovnávat spíše s notebookem – většina aktuálně nabízených kusů má totiž v pase méně než dva centimetry.

A proč je vlastně tato novinka tak baculatá? Je to dáno především rekordní baterií s kapacitou 18 000 mAh. Díky tomu by měl přístroj od společnosti Energizer nabídnout pětkrát až šestkrát delší výdrž než konkurenční modely, vydržet bez nabíječky celý pracovní týden – nebo dovolenou na horách – tedy není žádný problém.

Funguje jako powerbanka

Velká baterie navíc může posloužit také k dobíjení dalších zařízení. Mobil totiž v praxi může fungovat jako powerbanka, o svou vlastní energii se tak může podělit se sluchátky, fotoaparáty, dalšími mobily či tablety. Tím se ale pochopitelně sníží jeho vlastní výdrž.

Displej modelu Power Max P18K Pop nabízí úhlopříčku 6,2 palce a rozlišení 2280 x 1080 obrazových bodů. Vepředu je výsuvný duální fotoaparát, vzadu pak trojitá optika. Srdcem telefonu je osmijádrový procesor Mediatek Helio P70 taktovaný na 2 GHz. Stroj dostal do vínku dále 6 GB operační paměti a 128 GB, nechybí ani slot pro paměťové karty.

Otazník visí nad dostupností a cenou novinky na tuzemském trhu.

Může se hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám