Hlavní obsah

MWC 2019: Osekaný na základ. Honor 8A sází na klasiku

Novinky, ort

Žádné duální fotoaparáty ani všemožné designové výstřelky. Společnost Honor se u modelu 8A vyvarovala všemožných lákadel, které však celá řada lidí v praxi vůbec nevyužije. Místo toho přinesla telefon, kterému pro každodenní použití nic nechybí. Střídmost se příznivě projevila také na cenovce.

Foto: archív výrobce

Honor 8A

Článek

Navzdory tomu, že jde o čerstvou novinku, je Honor 8A již dostupný v tuzemských obchodech. Případní zájemci za něj zaplatí bez koruny rovné čtyři tisíce.

Stlačit cenu tak nízko se výrobci podařilo díky tomu, že výbavu osekal až na základ – nechal pouze to, co je nezbytné pro plynulý chod a příjemné použití. Na trhu tak naleznete sice ještě levnější telefony, ale ty se hodí tak maximálně pro velmi nenáročné uživatele.

Foto: archív výrobce

Honor 8A

Za zmiňovanou sumu lidé získají 8jádrový procesor Mediatek MT6765, který podporuje operační paměť s kapacitou 3 GB. Kapacita úložiště činí 32 GB, nicméně podporovány jsou i paměťové karty microSD.

Displej nabízí úhlopříčku 6,09 palce s rozlišením HD+ a po vzoru dražších modelů zabírá prakticky celou čelní stranu. Pouze v horní části je malý ostrůvek ve tvaru kapky, ve kterém se ukrývá čelní fotoaparát. Ten nabízí rozlišení 8 Mpx a světelnost f/2.0.

Zadní fotoaparát nabízí rozlišení 13 Mpx a je napojený na světelný objektiv f/1.8.

Samozřejmostí jsou bezdrátové adaptéry bluetooth 4.2 a wifi ac, stejně jako podpora mobilních sítí 2G, 3G a LTE. Vše pracuje pod operačním systémem Android. Pro úplnost doplňme, že kapacita baterie činí 3020 mAh.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám