Hlavní obsah

MWC 2019: Mobil bude ohnutý jako náramek. Prodávat se začne v dubnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

V dubnu se začne prodávat první náramkový mobil s ohnutým displejem. Nabídne ho čínská firma Nubia. K dostání bude celosvětově nejprve ve verzi s bluetooth a ve třetím čtvrtletí i se zabudovanou eSIM kartou. Uvedli to zástupci Nubie na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně.

Foto: archív výrobce

Mobil ve tvaru náramku od společnosti Nubia

Článek

Nubia Alpha se chlubí displejem s o 230 procent větší plochou, než dosud měla jiná nositelná mobilní zařízení. Náramek umožňuje telefonovat, psát texty nebo surfovat na internetu bez nutnosti mít ještě někde v kapse normální mobil, se kterým by byl propojený.

Foto: Jan Sadílek, ČTK

Mobil ve tvaru náramku od společnosti Nubia

Zařízení je dále vybavené pětimegapixelovým fotoaparátem, dokáže měřit kroky, srdeční rytmus nebo kvalitu spánku uživatele. Disponuje jedním GB paměti RAM a osmi GB pro ukládání fotografií nebo videí. Baterka vydrží až dva dny.

Cena začíná na 449 eur (zhruba 11 500 Kč) pro verzi s bluetooth. Objevit se má i v provedení vykládaném zlatem za 649 eur (asi 16 700 Kč).

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám