Hlavní obsah

Unikátní hybrid mezi mobilem a notebookem se nakonec vyrábět bude. Ale patrně až příští rok

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Razer představila letos v lednu na veletrhu CES v americkém Las Vegas zajímavý koncept zvaný Linda. Ten spojuje to nejlepší ze světa chytrých telefonů a klasických notebooků. Ještě před létem vše nasvědčovalo tomu, že se tento koncept vyrábět nakonec vůbec nebude. Server Gadget Hacks však nyní upozornil, že by novinka měla skutečně přijít – a to už příští rok. Počítají s tím plány na uvedení nového herního telefonu Razer Phone 2, které údajně od výrobce unikly.

Foto: rim, Novinky

Razer Linda

Článek

Linda vypadá opravdu futuristicky, koneckonců ukazuje, jak by se jednou mohl proměnit trh s klasickými notebooky – zjednodušeně řečeno, nebudou potřeba. Podle Razeru si totiž vystačíme pouze s chytrým telefonem a speciální dokovací stanicí, která bude vypadat jako klasický laptop.

O výkon se stará mobil

Uvnitř notebookové části bychom marně hledali procesor, grafickou kartu i další součástky, které jsou jinak pro chod operačního systému Windows nezbytné. Všechen potřebný výkon totiž dodá právě zmiňovaný smartphone.

Ten se zasadí do těla notebooku místo touchpadu. Jeho dotyková obrazovka tedy logicky bude sloužit v takovém režimu jako náhrada za klasickou počítačovou myš.

Foto: rim, Novinky

Razer Linda

Společnost Razer na veletrhu demonstrovala, že takovým způsobem se dá využít její vrcholný chytrý telefon Razer Phone. V jeho útrobách se ukrývá Snapdragon 835, 8 GB operační paměti a 128GB úložiště.

Jak je ale z řádků výše již patrné, Linda by ve skutečnosti měla pracovat s nástupcem tohoto smartphonu, který ponese pořadové číslo dva. Ten by si měl premiéru odbýt příští rok a patrně s ním také finální verze projektu Linda.

Klidně i náročné hry

Notebooková část s 13,3palcovým displejem a rozlišením 2560 x 1440 pixelů sice nebude o nic výkonnější než samotný smartphone, výrobce nicméně počítá s využitím streamovacích herních služeb, jako je například Nvidia Now.

U ní mohou hrát uživatelé i velmi náročné tituly na pomalém hardwaru, neboť potřebný výkon je dopočítáván na vzdálených serverech. Tato služba je však zpoplatněná měsíčním poplatkem. Na druhou stranu uživatelé nemusí každý rok či dva řešit nákup výkonnějších grafických karet a dalších součástek.

Foto: rim, Novinky

Razer Linda

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám