Hlavní obsah

Zakřivené mobily chystá i Doogee. Budou ohebné

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z dalších výrobců, který koketuje s myšlenkou zakřivených a dost možná i ohebných mobilů, je Doogee. Tento čínský podnik, jenž mimochodem působí i na tuzemském trhu, se chystá uvést na pulty obchodů zcela nové zařízení, jak dokazují fotografie, které unikly na internet.

Foto: archív výrobce

Smartphone od společnosti Doogee (ilustrační foto)

Článek

Informace o chystaném smartphonu přinesl Evan Blass na svém twitterovém účtu @evleaks. Ten již několikrát informoval o nových přístrojích ještě před jejich oficiální premiérou.

Blass získal fotografie prototypu ohebného displeje, který na sobě hrdě nese nápis Doogee. Více informací však k dispozici zatím není. V tuto chvíli tak není jasné ani to, kdy by se přístroj mohl objevit na pultech obchodů a jaká bude jeho hardwarová výbava.

Teoreticky by si však novinka mohla odbýt premiéru na veletrhu CES, který se bude konat již tradičně zkraje ledna v americkém Las Vegas. Na něm totiž výrobci pravidelně odhalují zajímavou elektroniku, která se na pultech obchodů objeví v nadcházejících měsících.

Ukázka ohebného displeje od společnosti Doogee

Při pohledu na ohnutý displej se zběhlejším čtenářům patrně vybaví chytrý telefon LG G Flex, který se jako jeden z prvních chlubil zakřiveným displejem.

Právě obrazovka byla jednou z největších předností tohoto modelu. Dotykový flexibilní panel, který měl úhlopříčku šest palců a rozlišení 1280 x 720 obrazových bodů, byl totiž zakřivený podle ohybu tváře, tedy střed displeje ustupoval proti horní a spodní hraně dozadu.

Ohnutý displej navíc bylo možné zcela narovnat a zase vrátit zpět, aniž se zařízení nějak poškodilo. Stejně tak tento chytrý telefon bez újmy přečkal i menší pády.

Foto: archív výrobce

LG G Flex

O tom, že odolnost byla jednou z hlavních předností modelu LG G Flex, dokazuje i schopnost „léčit své šrámy“. Zadní kryt přístroje byl totiž vyroben ze speciálního materiálu, díky kterému drobné oděrky samy od sebe zmizely.

V roce 2015 se LG G Flex dočkal nástupce s pořadovým číslem dvě. Ten měl stejné přednosti, ale citelně více výkonu a zároveň i lepší parametry. Nakonec se ale výrobce konceptu zakřivených smartphonů vzdal.

Foto: mif, Novinky

LG G Flex 2

Foto: mif, Novinky

LG G Flex 2

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám