Hlavní obsah

Na iPhony X si lidé počkají déle. Za úplatu je možné frontu přeskočit

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poptávka po výročním iPhonu X překvapila i samotnou společnost Apple. Podnik kvůli tomu již avizoval, že čekací doba se prodlouží. Na to okamžitě zareagoval americký řetězec s elektronikou BestBuy. Ten lidem nabídl, že za úplatu mohou předběhnout frontu lidí před sebou.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

 
Článek

IPhone X se začne oficiálně prodávat až tento týden v pátek, už na konci minulého týdne byly nicméně spuštěny předobjednávky. Všechny skladové zásoby Applu byly podle neoficiálních informací rozebrány za pouhých deset minut.

Vedení amerického počítačového gigantu proto už pár dní poté varovalo, že na všechny zájemce se v první vlně nedostane a že na vyřízení dalších objednávek bude potřebovat pět až šest týdnů. Standardně přitom zvládá objednávky neskladového zboží vyřídit za tři až čtyři týdny.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Apple iPhone X

Nabídka platí jen v USA

Humbuku okolo iPhonu X se rozhodl okamžitě využít BestBuy. Ten nabídl lidem v USA možnost si připlatit 100 dolarů, tedy v přepočtu něco málo přes 2200 Kč. Za tuto sumu pak případní zájemci budou moci zjednodušeně řečeno přeskočit v pořadníku objednávek ostatní zájemce, kteří si udělali objednávku před nimi.

BestBuy přitom v rámci této nové služby negarantuje, že přístroj skutečně dodá v rámci první vlny. Jisté je nicméně to, že lidé, kteří si připlatí, budou mít nový jablečný smartphone minimálně o pár týdnů dříve než všichni ostatní.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že iPhonů X bude v obchodech nedostatek, na což upozorňovali analytici již dříve. Poptávka by měla převyšovat nabídku minimálně několik prvních týdnů. Spíše se však očekává, že tento jablečný smartphone bude nedostatkovým zbožím až do Vánoc.

Co iPhone X umí

Novinka působí opravdu futuristicky, vzhledem se výrazně liší od loňských sedmiček. Okolo displeje má jen velmi tenké rámečky, takže displej o velikosti 5,8 palce zakrývá prakticky celou čelní stranu. Jde mimochodem o OLED panel, který by měl vynikat především špičkovým barevným podáním. Stejnou technologii používají ty nejlepší televizory na trhu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Kvůli designu zmizelo ikonické domovské tlačítko z čelní strany, které se vždy nacházelo pod displejem. To přitom bylo už od první generace nedílnou součástí chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka.

Apple nicméně tvrdí, že tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů už není potřeba. Přístroj si totiž odemknete pomocí přední kamery. Ta využívá technologii TrueDepth Camera System a dokáže rozeznat přesné rysy obličeje, díky kterým přístroj následně odemkne. Podle Applu je toto řešení bezpečnější než čtečka otisků prstů.

Základní model nabídne 64GB paměť a bude se v tuzemských obchodech podle oficiálních informací Applu nabízet za 29 990 Kč. Provedení s 256GB pamětí však bude citelně dražší. Případní zájemci za něj zaplatí 34 490 Kč.

Více se o iPhonu X dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám