Hlavní obsah

Apple naznačil vzhled nového iPhonu. Omylem

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple se snaží své novinky pravidelně střežit až do poslední možné chvíle. V případě nové generace chytrého telefonu iPhone, která by se měla odhalit na podzim letošního roku, se to však tak úplně nepodařilo. Americký počítačový gigant totiž naznačil omylem jeho vzhled a zároveň potvrdil i některé parametry.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Apple vývojářům zpřístupnil testovací verzi systému, který bude využívat chytrý reproduktor HomePod. A právě v něm objevil mladý programátor Guilherme Rambo ukrytou ikonu, která jasně ukazuje vzhled chystaného jablečného smartphonu.

Z obrázku je patrné, že vzhled iPhonu projde velkou změnou. Prakticky celou čelní stranu přístroje zakrývá dotyková obrazovka. Novinka tak podobně jako celá řada konkurentů bude mít okolo displeje jen velmi tenké rámečky.

Foto: Guilherme Rambo

Takto by měl vypadat nový iPhone vypadat

Zmizelo také ikonické domovské tlačítko, které přitom bylo nedílnou součástí chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka už od prvního iPhonu. Je velmi pravděpodobné, že jej Apple nahradí nějakou softwarovou obdobou – virtuálním tlačítkem na dotykovém displeji.

Otazník zatím visí nad tím, kam se přestěhuje čtečka otisků prstů. Podle některých spekulací by mohla být umístěna v pohotovostním tlačítku na boku, případně na zadní straně telefonu. Apple by jí ale také mohl klidně integrovat přímo do dotykového displeje.

Unikly i další informace 

Ze zdrojového kódu lze vyčíst také některé další parametry chystané novinky. Například to, že přístroj bude schopen identifikovat uživatele pomocí infračerveného světla. Tedy jinými slovy bude schopen odemknout zamčený telefon jen pomocí rozpoznání obličeje či duhovky.

Dalším parametrem, který se podařilo odhalit, je rozlišení dotykové obrazovky. Ta by měla nabídnout 2436 x 1125 obrazových bodů, což je více než u předchůdce. Na informace o přesných úhlopříčkách si však budeme muset ještě počkat.

Jasno by mělo být o všech parametrech a celkovém vzhledu nového iPhonu už na konci září. Právě tehdy totiž pravidelně americký počítačový gigant odhaluje své hardwarové novinky pro předvánoční sezónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám