Hlavní obsah

Honor vstoupil mezi elitu. S novým mobilem konkuruje Applu i Samsungu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Honor doposud působila především jako výrobce cenově dostupných mobilů. To se však rozhodl tento čínský výrobce změnit a zákazníky bude nově lákat i na prémiový smartphone Honor 8 Pro. Výrobce přitom tvrdí, že tento model dokáže zdatně konkurovat aktuálním vlajkovým lodím od Applu i Samsungu.

Foto: archív výrobce

Honor 8 Pro

Článek

Honor hrál na mobilním trhu tak trochu druhé housle, ty nejlepší a nejvýkonnější přístroje totiž byly nabízeny v rámci sesterské značky Huawei. Z pozadí však chce čínský výrobce vystoupit díky novému modelu 8 Pro.

Novinka je evolucí loňské osmičky, která se nechlubila slůvkem Pro v názvu. I když slovo evoluce, které používá i samotný výrobce, není tak úplně přesný. Vzhled je sice velmi podobný, ale uvnitř se takřka všechny součástky změnily k nepoznání.

Foto: archív výrobce

Honor 8 Pro

Honor 8 Pro je vybaven 5,7palcovým displejem s rozlišením 2560 x 1440 obrazových bodů. Srdcem telefonu je procesor Huawei Kirin 960, který se svým výkonem může měřit s těmi nejvýkonnějšími konkurenty na trhu. Čtyři jádra u něj pracují na frekvenci 2,4 GHz a další čtyři na 1,8 GHz.

Smartphone dostal dále do vínku 6 GB operační paměti a 64GB úložný prostor. Nechybí ani slot na paměťové karty, který je možné zároveň využít pro vložení druhé SIM karty. V takovém případě však již do přístroje nepůjde vložit zmiňovaná paměťová karta.

Prémiové fotoaparáty

Honor 8 Pro je po vzoru starší osmičky vybaven hned třemi fotoaparáty. Vedle jednoho na čelní straně tak nalezneme další dva na té zadní.

Foto: archív výrobce

Honor 8 Pro

K čemu je to dobré, ukázal už loňský top model. Jeden fotoaparát se u něj stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Když oba fotoaparáty spolupracují, dosahují o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou totiž zachytit více světla, vynikají tak při pořizování momentek za špatných světelných podmínek.

Honor 8 Pro je již v tuzemských obchodech dostupný. Ceny podle Zboží.cz startují na 15 445 Kč.

Foto: archív výrobce

Honor 8

Reklama

Výběr článků

Načítám