Hlavní obsah

Toaletní papír se vyrábí už i pro mobily

Novinky, ort

Hygiena je velmi důležitá věc a není žádným tajemstvím, že celá řada bakterií se drží na chytrých telefonech. Je to dáno i tím, že je používáme skutečně všude – například na záchodech. Japonci tak nyní přišli opravdu s nevšedním nápadem, vyrobili toaletní papír speciálně pro smartphony.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Některým čtenářům to přijde pravděpodobně jako čiré bláznovství, ale hygienické ubrousky namotané na roličce podobně jako skutečný toaletní papír jsou velmi praktické. Běžně se již používají například na japonském letišti v Naritě.

Držák se speciálním toaletním papírem je umístěn na zdi hned vedle těch klasických, jež jsou určeny pro lidi. Samozřejmě nechybí ani návod, jak se mají utěrky používat. Utrhněte, utřete, vhoďte do mísy a můžete spokojeně odejít.

Takto vypadá unikátní toaletní papír pro smartphony

Společnost NTT Domoco, která unikátní papírové utěrky pro chytré telefony vyrábí, navíc chtěla, aby byl její vynález multifunkční. Na každém útržku je tak napsané heslo k letištní wi-fi síti, aby se uživatelé během vykonávání potřeby mohli připojit zadarmo k internetu.

Toaletní papír se poprvé začal objevovat na letištích už během prosince loňského roku, tehdy však pouze v testovacím režimu. Do povědomí širší veřejnosti se tak dostává až nyní.

Bude zajímavé sledovat, jak se toaletní papír pro smartphony uchytí a zda se s ním setkáme někdy v budoucnu i na toaletách v České republice.

Reklama

Výběr článků

Načítám