Hlavní obsah

Extrémně tenký mobil láká na modulární konstrukci

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice se začal prodávat nový smartphone Moto Z od společnosti Lenovo. Ten se chlubí extrémně tenkou konstrukcí – v pase má pouze 5,2 mm. Navíc jde o modulární přístroj – uživatelé jej tak mohou vylepšovat jednoduše tak, že přicvaknou další díl.

Lenovo Moto ZVideo: Lenovo

 
Článek

Společnost Lenovo ukázala svou novou vlajkovou loď již na tiskové konferenci v polovině června, do prodeje se však dostává již nyní. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny novinky startují na částce 16 990 Kč.

Dostupné jsou již také první moduly. Řeč je například o přídavném dílu, který obsahuje reproduktor značky JBL s technologií SoundBoost. Ten podle výrobce nabídne citelně věrnější reprodukci než zabudované reproduktory.

Foto: archív výrobce

Lenovo Moto Z

Pokud uživatelé budou potřebovat více energie, jednoduše připojí modul s druhou baterií. Ten by měl výdrž prodloužit o dalších 22 hodin. Ceny modulů startují na částce 2290 Kč, vyšplhat se ale klidně mohou až na devět tisíc korun.

Moto Z se kromě vyměnitelných modulů snaží uživatele nalákat také na velmi slušnou výbavu. V jeho útrobách se ukrývá aktuálně nejvýkonnější mobilní procesor – Qualcomm Snapdragon 820. Ten má k dispozici 4 GB operační paměti a až 64GB úložný prostor. Samozřejmostí je i slot na paměťové karty.

Foto: archív výrobce

Lenovo Moto Z

Novinka je vybavena 13Mpx fotoaparátem s optickou stabilizací obrazu a automatickým laserovým ostřením. Přední 5Mpx fotoaparát přináší širokoúhlou čočku, díky které se do záběru při focení selfies vejde více lidí.

Displej nabídne úhlopříčku 5,5 palce a rozlišení 2560 × 1440 obrazových bodů. Přístroj navíc láká na speciální povrchovou úpravu, která odpuzuje vodu. Díky tomu by měl bez újmy přečkat náhodné polití či déšť. Ve výbavě nechybí ani čtečka otisku prstů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám