Hlavní obsah

Samsung prodal 26 miliónů chytrých telefonů Galaxy S7

Novinky, chm

Společnost Samsung se již v minulých měsících pochlubila, že modely Galaxy S7 a S7 edge jsou nejlépe prodávané chytré telefony v celé historii jihokorejského elektronického gigantu. List The Korea Herald nyní upozornil, že prodeje obou sedmiček se za poslední čtyři měsíce vyšplhaly na více než 26 miliónů kusů.

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edgeVideo: archív výrobce

 
Článek

Zda je větší zájem o zakřivený model Galaxy S7 edge, nebo rovnou variantu S7, zdroj neuvádí. Nekomentoval to zatím ani samotný výrobce.

Vysokým prodejům nicméně nahrává cenová politika společnosti Samsung. Oba přístroje totiž v minulých týdnech zlevnily o několik tisíc korun, jak Novinky informovaly již dříve. [celá zpráva]

Obě sedmičky jsou v Evropě dostupné od 11. března. [celá zpráva]

Foto: Albert Gea, Reuters

Zleva: Samsung Galaxy S7 edge a Galaxy S7

Menší model Galaxy S7 je vybaven 5,1palcovou obrazovkou s rozlišením 2560 x 1440 obrazových bodů.

Větší S7 edge má pak 5,5palcový displej s totožným rozlišením. Na rozdíl od obyčejné es sedmičky je dotykový panel zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u předchůdce využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Obě sedmičky lákají na certifikaci IP68, zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Výrobci se ji podařilo do těla zařízení dostat, aniž by nějak narušil líbivý vzhled. Smartphone díky tomu může být ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7 edge

V útrobách nových chytrých telefonů od Samsungu tepe osmijádrový procesor, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz. Ten je doplněn o 4 GB operační paměti. Úložný prostor je možné rozšířit díky čtečce paměťových karet.

Vylepšení se dočkaly i fotoaparáty, jihokorejský výrobce vůbec poprvé použil technologii tzv. duálních pixelů. Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší.

Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7. Objektiv na přední straně má stejnou světelnost a rozlišení pět megapixelů.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám